DKP/BÖG, Ulaş Bayraktaroğlu'nu andı

Ulaş Bayraktaroğlu şahsında şehitlerini anarak, "Faşizmi yıkacağız" mesajını verdi.

Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri (DKP/BÖG) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Partimiz, önderimiz ve başkomutanımız Ulaş Bayraktaroğlu'nun ölümsüzleştiği tarihi esas alarak, onun ve diğer ölümsüz komünarların anısına ilan ettiği 9-16 Mayıs Ölümsüzler Haftası'nı büyük bir coşku, inanç ve Kasım Atılımı'nın ruhu ile karşılıyoruz. Ölümsüzler Haftası, partimizi ve devrim mücadelesini bugünlere getiren değerlerimizin ideallerini günün ihtiyaçları doğrultusunda sürekli olarak örgütleyecek önemli bir tarihtir. Sınıflar mücadelesinde son darbeyi vurarak zaferi taçlandıracak olan gücümüzü ölümsüzlerimizden alıyor ve zafere doğru kesintisiz olarak yürüyoruz" denildi.

"Önderimiz Ulaş Bayraktaroğlu'nun çizgisi partimizin yapı taşıdır" vurgusunda bulunulan açıklamada, "İlk ölümsüzümüz Bedrettin Akdeniz'den (Ekin İnce Memed) Aziz Güler'e (Rasih Kurtuluş), ilk ölümsüz kadın komünar Eylem Ataş'tan (Cemre Heval) birleşik devrimimizin kurucusu Gökhan Taşyakan'a (Ulaş Adalı) ve Göze Altunöz'den (Aynur Ada) son ölümsüz komünar Hakan Yılmaz'a (Partizan Amed) kadar herkesin yemini 'zafer'dir" diye kaydedildi.

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Ölümsüz Komünarlar tarafından Orhan Yılmazkaya'dan devralınan devrimci feda kuşağı son mermiler kendilerine saklanarak sürmüş, işgalciliğe geçit vermemek 'No Pasaran' sloganı ile devam etmiş, proleter enternasyonalizm bayrağı dalgalandırılmış, Rojava'dan dağlara kadar her yerde faşizme karşı savaşılmıştır.

Partimiz bugün tarihi görevlerle karşı karşıyadır. Göğü fetheden ölümsüzlerimizin açtığı yol olan birleşik devrim için savaşmanın, örgütlenmenin görevlerini yerine getiriyoruz. Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız!"