DKP'li tutsaklar süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladı

DKP/BÖG davası tutsaklarından Mehmet Yozcu ve Efe Çatalbaş, 1 Mart'ta destek amaçlı başlattıkları açlık grevini "süresiz-dönüşümsüz" açlık grevine çevirdiklerini duyurdu.

DTK Eşbaşkanı ve Hakkari HDP Milletvekili Leyla Güven’in başlattığı açlık grevi eylemi, 1 Mart'tan bu yana yaklaşık 7 bin tutsağın katılımı ile tüm cezaevlerinde devam ediyor. Leyla Güven’in başlattığı direnişe, halkın her kesiminden gerçekleşen sahiplenme ve destek eylemlerine iktidarın yönelimi ülkenin tamamının faşist bir tecrit altında olduğunu ortaya çıkardı. Son olarak Zülküf Gezen’in gerçekleştirdiği fedai eylemi sürdürülen direniş eylemlerinin olası sonuçlarını gözler önüne serdi.

Silivri Cezaevi'nde kalan DKP/BÖG davası tutsaklarından Mehmet Yozcu ve Efe Çatalbaş 1 Mart'ta destek amaçlı başlattıkları açlık grevini 20. gün itibari ile "süresiz-dönüşümsüz" açlık grevine çevirdiklerini duyurdular. Tutsaklar yakınları aracılığı ile yaptıkları açıklamada şunları belirtti: "Söz konusu kararı devrimci iradelerimiz ile ezilen halklara ve işçi sınıfına olan tarihsel sorumluluk duygusu ile aldık. Bizler birleşik mücadelenin faşizme karşı zafer kazanmanın tek yol olduğuna inanıyoruz. O nedenle ezilen Kürt halkı ile kader birliği yapan Türkiyeli devrimci güçleri selamlıyoruz.

Açtıkları birleşik devrim yolunda onlarca bedel ödendi, yoldaşlarımız ölümsüzleşti. Bu bilinçle bulunduğumuz tutsaklık alanlarında da Kürt halkının sürdürdüğü direnişe destek olmanın dışında da devrimci sorumluluklarımızın olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle destek olarak başlattığımız süreci, direnişte ve zaferde kader birliğine çeviriyoruz. Kürt halkı özgürleşmeden, Türkiye işçi sınıfı, kadınlar ve gençler de tecritten kurtulamayacaktır. Faşist tecridi kıralım. Mutlaka biz kazanacağız."