DKP’li Yeşilgöz: Halklar faşizme mahkûm değil

DKP Gerillası İmera Fera Yeşilgöz, HBDH'nin önemine dikkat çekerek, "Erdoğan faşizminin politikaları karşısında işçi sınıfı ve ezilen halkların tek umudu birleşik devrim mücadelesidir" dedi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) bileşenlerinden Devrimci Komünarlar Partisi'nden (DKP) İmera Fera Yeşilgöz, HBDH’nin 2. yıl dönümüne ilişkin açıklamada bulundu.

'TEK UMUT BİRLEŞİK DEVRİM MÜCADELESİ'

DKP Gerillası İmera Fera Yeşilgöz, "Partimiz DKP- Devrimci Komünarlar Partisi ve onun devrimci askeri örgütü BÖG- Birleşik Özgürlük Güçleri HBDH'nin aktif bir yürütücüsü olmuştur. Türkiye'de ve Kürdistan'da faşizme karşı HBDH hep mücadelenin en önünde olmuştur. Erdoğan faşizminin politikaları karşısında Türkiye işçi sınıfının ve ezilen halkların tek umudu halkların birleşik devrim mücadelesidir” dedi.

Yeşilgöz, açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Faşizm bugün işçi sınıfının bütün tarihsel kazanımlarını yağmalamaktadır, Kürt halkının haklarını gasp etmektedir, kadın bedeni üzerindeki baskıları artırmaktadır, gençliği geleceksiz bırakmaktadır. Bu koşullar altında faşizme karşı en temel görevimiz halkımızı örgütlemektir. Faşizme karşı direnişe sevk etmektir.”

Türkiye işçi sınıfı ile Kürt halkının mücadele birliğine vurgu yapan Yeşilgöz, “Partimiz AKP-IŞİD faşizmine karşı mücadelede birçok yoldaşımızı şehit vermiştir. Son olarak Rojava Devrimi'ni savunmak için Efrîn'de şehit düşen Nurhak Cem yoldaş Türkiye işçi sınıfı ile Kürt halkının ortak mücadele birliğinin kanıtıdır” dedi.

'DİRENİŞ ÇİZGİSİNİ BÜYÜTMELİYİZ'

Faşizme karşı verilen mücadelede birçok şehit verdiklerini belirten Yeşilgöz, şöyle konuştu: “Geçtiğimiz yıl içerisinde partimizin kurucu önderi Mehmet Kurnaz yoldaş -Ulaş Bayraktaroğlu AKP-IŞİD faşizmine karşı mücadelede, Reqa hamlesinde şehit olmuştur. Yine HBDH'nin kurucuları arasında yer alan Ulaş Adalı-Gökhan Taşyakan yoldaş devrimci savaş alanlarında şehit olmuştur. Bunun dışında Doğan ve Hasan yoldaşlar Reqa'da savaşta şehit düşmüştür. Cömert, İdil, Zahide ve Cihan yoldaşlar AKP-IŞİD faşizminden hesap sormak için ülkeye giderken Darazza'da Nusra çeteleriyle girdiği çatışmada şehit olmuştur. Şehitlerimizin mücadelelerine bağlı kalacağız. ”

Faşizm ile mücadelenin örgütlülük ile mümkün olacağına dikkat çeken Yeşilgöz, HBDH’nin direniş çizgisinin büyütülmesi gerektiğini kaydederken, "Partimiz faşizme karşı mücadelenin önder yoldaşımız Mehmet yoldaşın belirttiği kesintisiz devrimci taarruz perspektifiyle zafere ulaşacağına inanmaktadır. Bu temelde işçi sınıfı ve bütün ezilenleri faşizme karşı örgütlemek temel görevimizdir. Bugün HBDH'nin kuruluş gerekçeleri aynen geçerliliğini korumaktadır. Faşizm karşısında mücadeleyi devrimci bir hatta büyütmek bizlerin temel görevidir" şeklinde konuştu.

Yeşilgöz, açıklamasını şu sözlerle bitirdi: “Türkiye işçi sınıfı ve ezilenler bu faşist düzene mahkûm değildir. Bizler şehitlerden aldığımız güçle bu mücadeleyi zafere taşıyacağımıza inanıyoruz. Zafere duyduğumuz inanç ile HBDH’nin ikinci yılını kutluyor, selamlıyoruz. Faşizm yenilecek, işçi sınıfı ve ezilenler kazanacak!"