Dört kentte 21 kişi gözaltında

Mersin, Hatay, Van ve Ankara'da yapılan operasyonlarda 21 kişi gözaltına alındı.

AKP/Saray rejimi, Kürt halkı ve muhalif çevrelere dönük siyasi soykırım uygulamalarını sürdürüyor. Mersin, Hatay ve Van'da operasyonlar düzenlenerek 18, Ankara'da da eyleme saldırılarak 3 kişi gözaltına alındı.

MERSİN

Mersin'in Yenişehir ilçesine bağlı Afetevler Mahallesi'nde bu sabah yapılan ev baskınlarında Mahsum ve Yavuz Yılmaz isimli kardeşler, gözaltına alındı. Gözaltına alınan Yılmaz kardeşlerin, İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğu öğrenildi.

HATAY

Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Mustafa Kemal Mahallesi'nde ikamet eden İnsan Hakları Derneği (İHD) Yöneticisi Mahmut Aydıncı, gözaltına alındı. Aydıncı, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Hatay'da 25 Kasım'da yapılan operasyonda "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla gözaltına alınan Şehmuz Taşan, Selahattin Efetürk, Ahmet Özgeyikçi, Mehmet Hantaş, Şiar Beştaş, Ömer Alataş ve ismi öğrenilemeyen bir kişinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.

VAN

Van’da da sabah saatlerinde özel harekat polisleri tarafından birçok adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi ve Edremit ilçesine bağlı Süphan Mahallesi'nde yapılan baskınlarda çoğunluğu çocuk 15 kişi gözaltına alındı.

15 kişi, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınanlardan ismi öğrenilenler şunlar: Bahtya Kaya, Berdan Kaya, Reber Kutluk, Demhat Turgut, Baver Kutluk.

ANKARA

Ankara'da Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın işlerine iade edilme talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemi 267'nci gününe girdi. Gülmen ve Özakça'nın destekçileri tarafından sürdürülen "İşimizi geri istiyoruz" eylemi ise 387'nci gününde.

Eylemciler, polis ablukasındaki Yüksel Caddesi'nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak istedi. Ancak polisin izin vermemesi üzerine Konur Sokak'ta bir araya gelen eylemciler, üzerinde "Nuriye, Semih işe geri alınsın" yazılı olduğu pankartını açarak "Nuriye Semih onurumuzdur" şeklinde slogan attı.

Polis eylemcilere saldırarak, İlker Işık, Nazan Bozkurt ve Simge Aksam'ı gözaltına aldı.