Dört kentte devlet terörü: 11 gözaltı, 2 tutuklama

AKP-MHP iktidarının Kürt ve demokratik siyaseti hedefleyen polis ve yargı terörü boyutlanıyor. Sakarya, Kuşadası ve Bitlis'te 11 kişi gözaltına alınırken, Mardin'de 2 kişi tutuklandı.

SAKARYA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sakarya İl Başkanı Nahide Doğan’ın da aralarında bulunduğu 3 kişi, sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı. Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik başlattığı işgalci saldırılara karşı paylaşım yaptıkları için gözaltına alınan 3 kişi, “örgüt propagandası yapmak”la suçlanıyor.

MARDİN

Mardin ve ilçelerinde 10-11 Ekim günlerinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanlar arasında bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyeleri Özgür Bulut, Hatice Büşra Kuyun ve Hamza Ağırman ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütü eski yöneticisi Yasemin Demirkaya adliyeye sevk edildi. 

4 kişi, savcılık ifadelerinin ardından "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Hatice Büşra Kuyun ve Hamza Ağırman'ın ise "örgütü üyesi” oldukları iddiasıyla tutuklanmasına karar verdi.

BİTLİS 

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki kimi adreslere sabah saatlerinde polis baskınları yapıldı. Operasyonda Tatvan Belediyesi’nin HDP’li Meclis Üyesi Ahmet Barut'un da aralarında yer aldığı 4 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

KUŞADASI

Türk polisi Aydın’ın Kuşadası ilçesinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kuşadası İlçe Eşbaşkanı Hanife Gedik ile ilçe yöneticileri Taner Akdemir, Fuat Öztürk ve Mehmet Alibas, baskınları sonucu gözaltına alındı.

HDP’lilerin sosyal medya hesapları üzerinden savaş karşıtı paylaşım yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi.