Dört işgalci cezalandırıldı, üç kamera sistemi imha edildi

Halk Savunma Güçleri (HPG), Medya Savunma Alanlarında işgalci Türk ordu birliklerine yönelik gerçekleştirilen eylemlerde dört işgalcinin cezalandırıldığını üç kamera sisteminin de imha edildiğini duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamada gerillaların işgalci Türk ordusuna bağlı birliklere ağır darbeler vurmaya devam ettiğini belirterek şunları ifade etti: 

"Ölümsüz komutanımız Egîd yoldaşın zafer ruhuyla kuşanmış ve yeni dönem profesyonel gerilla taktiklerini iç içe kullanan güçlerimiz, işgalcilere ağır darbeler vurmaya devam etmektedir. 15 Ağustos Atılımıyla başlayan ve bugün bütün ezilen halkların umudu haline gelen mücadelemiz, Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın fedailik çizgisinde geliştirdiği tarihi direnişin sonucunda ortaya çıkmıştır. Kullandığı bütün teknik imkanlar ve kirli savaş yöntemlerine rağmen gerillamızın direnişini kıramayan ve her gün büyük darbeler alan sömürgeci TC ordusu, Kürdistan topraklarını yoğun bir şekilde bombalayarak sonuç almak istemektedir. Her gün sahte zafer hikayeleri yazan ve özel savaş medyası aracılığıyla toplumu kandırmaya çalışan işgalci TC devleti, gerilla iradesi karşısında yaşadığı hezimeti gizlemeye çalışmaktadır.

Fedaice yaşayan ve savaşan Kürdistan Özgürlük Gerillası, halkımızın özgürlük hayallerini gerçekleştirmek için emsalsiz direnişini zaferle taçlandıracaktır.”

HPG, 15 Ağustos Diriliş Bayramı’nı selamlama eylemleri kapsamında dört işgalcinin cezalandırıldığını, 2 termal kamera ve 1 mobese sisteminin imha edildiğini ifade etti.

HPG eylemlerin ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

1. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

– 11 Ağustos saat 07:00’de, işgalci TC ordusunun Xakurkê’deki Girê Koordîne alanına kurduğu termal kamera sistemi güçlerimizce vurularak imha edilmiştir.

2. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

 – İşgalci TC ordusunun daha önce Avaşîn’deki Kanîbiyê alanına yerleştirdiği termal ve mobesse kamera sistemi hareketli timlerimizce 11 Ağustos saat 22:30’da vurularak imha edilmiştir. Eylemin ardından termal ve mobesse kamera sisteminin bütün parçalarına güçlerimizce el konulmuştur.

3. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

– 12 Ağustos saat 20:20 ve 21:30’da Saca Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresindeki işgalciler hareketli timlerimizce ağır ve ferdi silahlarla vurulmuştur. Bu eylemlerin sonucunda 3 işgalci cezalandırılmıştır.

4. Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;                        

– 12 Ağustos saat 15:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler, hareketli YJA Star timlerimizce vurulmuş, 1 işgalci cezalandırılmıştır.

5. 5 Ağustos’ta işgalci TC ordusu Botan’ın Besta bölgesine bağlı Deriyê Qaçê ve Serê Orman alanlarında kapsamlı bir işgal operasyonu başlatmıştır. Bu operasyon 8 Ağustos günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

6. İşgalci TC ordusunun obüs, helikopter ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

– 12 Ağustos’ta Girê Amediyê ve Girê FM Direniş Alanları’nda Dron hareketliliği gözlemlenmiştir.

– 12 Ağustos’ta Garê’ye bağlı Gundê Gûzê ve Deşta Kafya alanları ile Saca ve Sîda Direniş Alanları 5 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

– 12 Ağustos’ta Kurojahro, Girê Hakkarî, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları 9 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

– 12 Ağustos’ta Metîna’daki Serê Metîna alanı ile Girê FM Direniş Alanı obüslerle onlarca kez bombalanmıştır.