Dört kentte gözaltı ve tutuklamalar devam etti

AKP/Saray rejiminin siyasi soykırım uygulamaları devam ediyor. Elazığ, Hakkari ve Antep'te bugün de gözaltı ve tutuklamalar oldu.

AYDIN

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Aydın’da ihraç edilen eğitim emekçileri, kent merkezinde imza standı açmak istedi. Eğitimcileri engelleyen polis, 4 Eğitim Sen üyesini gözaltına aldı.
Gözaltında alınan eğitimciler Efeler Polis Karakolu'na götürüldü. 

ELAZIĞ

Elazığ merkezli olmak üzere Maraş ve Dersim’de yapılan eş zamanlı operasyonlarda Özgür Gelecek gazetesi ve Yeni Demokratik Gençlik dergisi okuru 12 kişi gözaltına alındı. Kamil Söylemez Maraş’ta, Dilek Kurban ise Dersim’in Pertek ilçesinde gözaltına alınarak Elazığ’a getirildi. Diğer 10 kişinin isimlerine ulaşılamadı. 
Elazığ’da sosyal medya paylaşımlarında “Örgüt propagandası yaptıkları” gerekçesiyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) il yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 4 kişi de gözaltına alındı. Gözaltına alınan Zeynep Dinç, Cihat Demir, Hasan Demirkapu ve İnanç Dinç, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 

HAKKARİ

Hakkari’nin Dağgöl Mahallesi’nde 2 gün önce evine düzenlenen polis operasyonuyla gözaltına alınan Lokman Alpsar, emniyetteki işlemlerinin ardından dün akşam saatlerinde adliyeye çıkartıldı. “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla mahkemeye sevk edilen Alpsar, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

ANTEP

Antep'in İslahiye ilçesinde de 13 Şubat günü gözaltına alınan 13 kişi, adliyeye çıkarıldı. Sosyal medya palaşımları aracılığı ile "Örgüt propagandası yapma" iddiasıyla savcıya ifade veren 13 kişiden Eyyüp Durdu, tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye ifade veren Durdu, aynı gerekçe ile tutuklanarak Antep H Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Ayrıca kent merkezinde gözaltına alınan 16 kişi ile Nizip ilçesinde gözaltına alınan 11 kişi de emniyet müdürlüğünde tutuluyor.