Drancy ve Atina’da Newroz kutlamaları

Fransa’nın Drancy ve Yunanistan’ın Atina şehirlerinde Newroz kitlesel etkinliklerle kutlandı.

Fransa‘nın Drancy banliyösünde onlarca genç, Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) öncülüğünde Newroz'u kutlamak için Werin Cenga Azadiyê hamlesi kapsamında alanlara aktı.


Drancy Dernek önünde bir araya gelen gençler şarkılar ve halayla Newroz’u kutladı.

Gençlik tarafından yapılan açıklamanın ardından yaklaşık olarak iki saat boyunca sürdürülen kutlama etkinliği, "Gençlik APO‘nun fedaisidir" sloganı ile sonlandırıldı.

ATİNA

Yunanistan'ın başkenti Atina'da Demokratik Kürt Kültür Merkezi ve TCŞ öncülüğünde Newroz kutlaması yapıldı.

Başkent Atina'da bulunan Proto Maio(1 Mayıs) meydanında Atina Demokratik Kürt Kültür Merkezi ve TCŞ öncülüğünde Newroz kutlaması yapıldı. Kutlamaya Kürtlerin yanı sıra Yunanistanlı sol, sosyalist ve anarşist gruplar da katıldı.

Kutlamaya başlamadan önce başta büyük Newroz şehidi Mazlum Doğan olmak üzere tüm Kürdistan özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu ardından Şakir Garzan, Atina Demokratik Kürt Kültür Merkezi adına günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Konuşma sonrası Hunermend Dilovan ve yerel sanatçıların olduğu müzik grubu sahne aldı. Sanatçıların yanı sıra Şehid Didar Harun Folklor Ekibi tarafından folklorik gösteri yapıldı.

Büyük coşku ve heyecanla süren Newroz kutlaması gecenin sonunda "Bijî Newroz", "Bijî Serok APO" sloganları ile son buldu.