DTK: Cenazeye saldıranları AKP yarattı!

Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine dönük ırkçı saldırıya tepki gösteren DTK, saldırganlığın sorumlusunun AKP zihniyeti olduğuna dikkat çekti.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), tutuklu HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenaze törenine yapılan ırkçı saldırıya ilişkin bugün yazılı açıklamada bulundu.

Başsağlığı dileğinde bulunulan açıklamanın devamında saldırıya dair şunlar kaydedildi:

"Hatun annemizin cenaze defin işlemi esnasında,  Kürt, Alevi ve insanlık düşmanı organize edilmiş barbar, ırkçı-kafatasçı güçler tarafından gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyor, protesto ediyoruz.

Bu saldırının kendiliğinden bir saldırı olmadığı açıktır. Yıllardır, faşist AKP hükûmetinin geliştirdiği Kürt düşmanlığı ve ötekileştirme politikalarının koordineli bir biçimde geliştirilmesinin bir sonucudur. Kürtlere karşı gerçekleştirilen linç ve katliam uygulamalarının yeni bir evreye geçildiğini gösteren cenazenin definine yapılan bu saldırı, en iğrenç, barbar, ahlaksız ve insanlık düşmanı bir saldırı olarak halkımızın hafızasından asla silinmeyecektir."

'GÖRKEMLİ BİÇİMDE SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Açıklamada, insanlık suçu niteliğindeki bu saldırıdan AKP zihniyetinin sorumlu olduğuna dikkat çekilerek, şunlar da ifade edildi:

"Bu saldırı aynı zamanda, Türkiye’de AKP hükûmetinin nasıl ahlaki ve insani değerlerden yoksun, kendi dışındaki herkesi düşman gören bir toplum yarattığının da yaşanmış en somut göstergesi olmuştur.

Bu barbarlar bilmelidirler ki, Kürt halkı ve Türkiye’nin demokrasiye inanmış tüm toplumsal kesimleri, büyük acılar ve zulümler yaşayan Kürt anası Hatun Tuğluk’un cenazesine en görkemli bir biçimde sahip çıkacak, onun özgürlük değerlerini sahiplenecektir.

Bir kez daha, bu hain, barbar ve canavarca saldırıyı şiddetle kınıyor, başta Tuğluk Ailesi olmak üzere bütün halkımıza başsağlığı ve sabır diliyor, Hatun anamıza Allah'tan rahmet diliyoruz."