DTK: Direnerek kazanılacağı görüldü

DTK, açlık grevi ve ölüm oruçlarının zafer getirdiğine dikkat çekerek, "Ancak direnerek kazanılabileceği gerçeği çok açık ve yalın bir şekilde görüldü" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), İmralı tecridine karşı elde edilen zafere ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.
Açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekilen açıklamada, fedai eylemciler de anıldı.
Hukuki dayanağı olmayan tecrit politikasının ulusal ve uluslararası alanda teşhir edildiğine vurgu yapılan açıklamada, "Açlık grevi direnişi, başta siyasi tutsakların aileleri olmak üzere beyaz tülbentli annelerimizin görkemli, kararlı ve onurlu direnişleri ile büyümüş, ahlaki ve vicdani toplumsal bir harekete dönüşmüştür" denildi.

'EN KİTLESEL VE UZUN SÜRELİ DİRENİŞ...'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
"14 Temmuz direniş ruhu ve geleneğinin güncellenmiş hali olan; insanlık tarihinin tanık olduğu en kitlesel ve uzun süreli açlık grevi direnişi, Kürt halkı başta olmak üzere bütün demokratik kesimlere ve uluslararası topluma demokrasi mücadelesinin ancak direnerek kazanılabileceği gerçeğini çok açık ve yalın bir şekilde göstermiştir.
Halkımızın ve onun adına siyaset yapan bütün siyasetçilerinin Sayın Öcalan ve yanındaki diğer PKK’li siyasi tutsaklara karşı uygulanan mutlak tecrit uygulaması karşısındaki hassasiyeti, duruşu ve ödün vermez tutumu bu direnişle bir kez daha açıkça gösterilmiştir.
Adalet Bakanı'nın tecridin sonlandırıldığına ilişkin açıklaması ve ardından Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın, avukatlarıyla yaptığı görüşmede yaptığı çağrı sonucunda açlık grevi direnişçilerinin eylemlerini daha fazla can kaybı yaşanmadan sonlandırmış olmaları demokrasi ve özgürlük mücadelesi adına büyük bir başarı ve kazanımdır.

'CİDDİ SONUÇLARI OLACAK'

Büyük bir cesaret, fedakârlık, kararlılık ve ödünsüz bir duruşla sürdürülen ve başarı ile sonuçlandırılan açlık grevi direnişinin elbette ki çok ciddi siyasal ve toplumsal sonuçları olacaktır. Önümüzdeki sürecin siyasal ve toplumsal gelişmelerinde, Kürt sorunu başta olmak üzere, Türkiye’nin demokratikleşme sorunlarının çözümünde son derece önemli bir referans kaynağı olacaktır.
Açlıkgrevi direnişinin başarıyla sonuçlanmış olması Tüm demokrasi güçleri ve halkımız açısından özgüven ve mutluluk sebebi olmuştur.

'MİNNET BORÇLUYUZ'

Bu vesile ile Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Sayın Leyla Güven’e, cezaevlerindeki açlık grevi direnişçilerine, cezaevinden çıktıktan sonra dışarıda açlık grevi direnişini devam ettiren direnişçilere, Strasbourg’daki açlık grevi direnişçilerine, Erbil, Maxmur, Süleymaniye, Kanada, Galler vb. yerlerde açlık grevi direnişlerini sürdüren açlık grevi direnişçilerine, açlık grevi direnişindeki HDP milletvekillerine, ülkemizin birçok kentinde dönüşümlü olarak açlık grevi eylemine katılarak direnişe güç veren bütün direnişçilere 14 Temmuz direniş ruhu ve geleneğini halkımıza bir kez daha yaşattıkları için minnet borçluyuz.
Beyaz tülbentli annelerimizin, 1980’li yıllardan günümüze kadar sürdürdükleri onurlu duruşlarını, siyasi tutsakları sahiplenme reflekslerini; sabırlı, kararlı, sevgi ve şefkat dolu direnişlerini saygıyla ve büyük bir minnettarlıkla bilincimize kazıyoruz.

SAHİPLENEN VE DESTEKLEYENLERE TEŞEKKÜR

Açlık grevi direnişlerine her düzeyde yaptıkları katkı ile destek sunan ulusal ve uluslararası parti, kurum, siyasetçi, akademisyen, inanç ve kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları, hukukçular vb. bütün kesimlere sonsuz teşekkür ediyor, bu dayanışmanın demokrasi mücadelesinde kesintisiz yaşatılması dileklerimizi paylaşıyoruz.

FEDAİ EYLEMCİLER ANILDI

Bir kez daha açlık grevi direnişi sürecinde mutlak tecridi protesto etmek için yaşamlarına son veren direnişçilere minnettarlığımızı ifade ediyoruz. Kendilerine Allah'tan rahmet, ailelerine ve halkımıza sabırlar diliyoruz.

'ÖCALAN'IN İSTEĞİNİ REHBER EDİNECEĞİZ'

Her zaman ufkumuzun, bilincimizin ve irademizin açık ve berrak olmasını sağlayan, ışık ve yol gösterici olan Kürt Halk önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın yaptığı açıklamada ifade ettiği 'bundan sonrasında da bana yeterli yoğunluk ve irade ile eşlik etmenizi de özenle belirtiyor ve umuyorum' sözünü rehber edineceğimizi belirtiyoruz."