DTK: Güven'in eylemi Diyarbakır Valiliği'ni korkuttu

DTK, Diyarbakır Valiliği'nin '15 günlük eylem yasağı' kararına tepki göstererek, kararın Leyla Güven'in direnişine karşı alındığına dikkat çekti.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Diyarbakır Valiliği'nin 15 günlük 'eylem ve etkinlik yasağı' kararına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'GÜVEN'İN EYLEMİNİN TOPLUMA MAL OLMASINA KARŞI...'

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Eş Başkanımız  Leyla Güven'in  Kürt Halk Önderi Sn. Abdullah Öcalan'a uygulanan mutlak tecrit uygulamasının  kaldırılması  amacı ile başlattığı süresiz  açlık grevi  eylemi 10 gününe ulaşmıştır. Diyarbakır Valiliği'nin, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin Leyla Güven' destek amacı ile yapmak istedikleri basın açıklamasını gerekçe göstererek 15 günlük eylem ve etkinlik yasağı getiren kararını yasal ve demokratik  hakların kullanımına yönelik  anti-demokratik bir uygulama olarak değerlendiriyor ve protesto ediyoruz.

Bu yasaklama  kararı, Eş Başkanımız Leyla Güven'in son derece meşru ve haklı taleplerle  başlattığı süresiz açlık grevi eyleminin ulusal ve uluslararası  topluma  mal olmasını engelleme dönük bir  girişimidir."

'KAMUOYU BU SESE GÜÇLÜ YANIT VERMELİ'

DTK, açıklamasının sonunda da şöyle dedi: "Eş Başkanımız Leyla Güven, başlattığı açlık grevi eylemiyle ulusal  ve uluslararası toplumun vicdanına  seslenmiştir. İnanıyoruz ki, tüm demokratik kamuoyu bu sese en güçlü yanıtı vererek, Eş Başkanımız Leyla Güven'in taleplerinin kendi talepleri olduğu  gerçeğini  güçlü bir biçimde seslendirecektir."