DTK: Kobanê'ye saldırılara sessiz kalanlar da suç işliyor

Demokratik Toplum Kongresi, Dünya Kobanê Günü'nü kutlayarak, "Kobanê, bugün yine faşist ve sömürgeci güçler tarafından saldırıya maruz kalmıştır" dedi. DTK, saldırılara sessiz kalanların insanlık değerlerine karşı suç işlediklerine vurgu yaptı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), bugünkü yazılı açıklamasında 1 Kasım Dünya Kobanê Günü'nü kutladı.

Açıklamada, "Sömürgeci ve işbirlikçi güçleri, Ortadoğu halklarından intikam alırcasına vahşi bir şekilde Kürt halkının öncülüğünde gelişen Rojava Devrimi'ne saldırarak, halkların devrimini boğmaya dönük saldırılarda bulundular. Kürt kadınları öncülüğünde gelişen Rojava Devrimi'ni ortadan kaldırmak için çetelerini en son teknolojik silahlarla donatıp, devrimin öncü kenti Kobanê'ye saldırtarak , Rojava'da gelişen devrimi doğduğu kentte boğmak istediler" denildi.

'DEVRİMİN MERKEZİ HALİNE GELDİ'

Açıklamada, başta Kürtler olmak üzere kapitalist sömürgeci güçlere karşı direnen bütün halkların, doğa, insanlık ve tarih düşmanı DAİŞ çetelerine karşı büyük bir direniş göstererek, Kobanê'yi canları pahasına koruduklarına dikkat çekildi. 

"Kobanê direnişinin sembollerinden Arîn Mirkan'ın çetelere karşı gerçekleştirdiği eylem, Kobanê'nin özgürleşmesine öncülük etti" vurgusunda bulunulan açıklamada, şöyle devam edildi:

"Binlerce direnişçi, Kobanê'de sokak sokak, ev ev gerici çetelere karşı savaşarak, Rojava  Devrimi'ni dünya halklarıyla buluşturdular. Dünyanın dört bir yanından devrimciler Kobanê'de çetelere karşı savaşarak, Kobanê'yi devrimin merkezi haline getirdiler. Bu direnişin sonunda  dünya çapında tanınan bilim insanları, aydın, yazar ve siyasetçilerin çağrılarıyla 1 Kasım Dünya Kobanê Günü olarak ilan edildi. 

'YENİDEN FAŞİST SALDIRILARA UĞRUYOR'

Halkların birlikte yaşama koşullarının  yeniden yaratıldığı Rojava'da, devrime öncülük eden ve insanlığın  değerlerini korumak adına büyük bedeller ödeyen Kobanê, bugün yine faşist ve sömürgeci güçler tarafından saldırıya maruz kalmıştır. DAİŞ çetelerine 'Kobanê düştü düşecek' diye destek verenler,  amaçlarına ulaşamamasının acısını, Kobanê'nin özgürlük yıl dönümünde saldırarak, çeteleri yeniden canlandırmaya çalışmaktadır. Bu saldırılara sessiz kalanlar, insanlık değerlerine karşı suç işlediklerini  bilmeli.

Kobanê direnişinde yaşamını yitiren tüm özgürlük savaşçılarını ve enternasyonalist devrimcileri  minnetle anıyor, halkların direniş zaferi olan bugünü kutluyoruz."