DTK, Maxmur Kampına saldırıyı kınadı

Maxmur Kampına saldırıyı kınayan DTK, BM başta olmak üzere ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlara çağrıda bulundu.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Maxmur Kampına dönük saldırıya ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Maxmur Kampı, TC devletinin baskılarından dolayı 1994’te göç etmek zorunda bırakılan Kürt halkının yaşamını sürdürdüğü küçük bir kasabadır. Bu kasaba, 1998 yılında  BM denemitine alınarak BM  Mülteci Kampı statüsüne alındı. 1994 yılından beri halkımız bu mülteci kampında zorluklar içinde yaşamını sürdürmektedir.

'HİÇBİR SALDIRI İRADEMİZİ KIRAMIYOR'

Bu saldırı halkımıza karşı gerçekleştirilen onlarca katliamdan sadece birisidir. Halkımızın özgürlük ve demokrasi mücadelesine karşı yapılan bu saldırılar -halkımızın mücadele tarihinde de çok açık bir biçimde görüldüğü gibi- halkımızın iradesini kıramamış ve özgürlük mücadalesini daha güçlü bir irade ve kararlılıkla sahiplenmesini engelleyememiştir.

Bu nedenledir ki halkımızın özgürlük mücadelesi tüm Ortadoğu halklarının umudu haline gelmiştir. Bu saldırılar kim tarafından yapılırsa yapılsın, hiçbir saldırı ve işlenen insanlık suçu halkımız tarafından unutulmayacak ve buna karşı  sonuna kadar mücadele edilecektir."

ÇAĞRI

Katliamda yaşamını yitirenleri anan, katliamcıları kınayan DTK, "BM başta olmak üzere ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşları Maxmur Mülteci Kampına dönük yapılan saldırılara karşı durmaya ve tepkilerini ortaya koymaya davet ediyoruz" dedi.