DTK: Özgür yaşam için Newroz alanlarına!

DTK, özgür yaşam için Newroz alanlarının doldurulmasını isterken, "mutlaka kazanacağız" mesajını verdi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), bugün yaptığı yazılı açıklamayla Newroz'u kutladı.

Açıklamada, "Zulme, soykırıma, inkara karşı koyuşun; direnişin ve özgür yaşam iradesinin adı olan Newroz'u, Ortadoğu ve Mezopotamya halkları olarak karşılamaktayız" denilerek, şunlar kaydedildi:

"Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan, dünya hegemonik ve statükocu güçlerin Ortadoğu Kürdistan politikalarına karşı geliştirdiği analizlerinde, yerel ile evrenselin bütünselliğini Demokratik Ulus,´Demokratik Ortadoğu Uluslar birliği ´öngörüsüyle sentezlemiş, tek millet, tek devlet, tek din, tek bayrak, tek vatan gibi faşist, soykırımcı yönelimlere karşın, halkların kültürlerin inançların soykırıma uğramalarını engellemiştir.

Newroz'laşan özgür yaşam iradesinde, her koşulda ısrar eden Kürt halkı, bugün kendi birlik ve beraberliği konusunda çok ciddi ve de vahim saldırılarla karşı karşıyadır. Genelde statükocu-devletçi yapılar, özelde AKP-MHP ittifaklı Türk devleti, Kürt düşmanlığına dayalı politikalarını Rojava, Bakur, Başur'da oldukça kirli ittifaklarla geliştirmektedir. Kıymetli Kürt düşünürü ve şair Cigerxwîn'in `Eğer ki Kürtler bir olmaz-birliğini sağlamaz ise, gidecektir bir bir' sözünü hatırlayarak,Kürdün tarihsel toplumsal genetiğinde var olan kongre formunda örgütlülüğü ile savunmamızı güçlendireceğimiz açıktır.

Tüm halkımızı, Kürdistan halklarını Newroz meydanlarına çağırıyoruz. Zalimin zulmüne karşı halklarımız  nasıl ki Newroz'lara ulusal, toplumsal, kültürel değerler ve anlamlar yükleyerek büyük bir direniş ve zafer geleneğini geliştirmişler ise, bugün de kader tayin edici bir tarihsel süreçte, Newroz alanlarını, halkların kongresi olarak görüp, özgür yaşam iradelerini haykırmaya çağırıyoruz.

Kürt halkı bir kez daha, özgür ve demokratik yaşam iradesini meydanlarda Newroz coşkusu ve direnişiyle haykıracaktır. Bu temelde Ortadoğu ve Kürdistan halklarımızın Newroz'unu kutluyoruz. Birliğin ve beraberliğin, kardeşliğin örgütlü varlığı olan Newroz'un, Ortadoğu ve Kürdistan'da Demokratik Konfederal birliğine dönüşmesi kararlılığıyla mutlaka kazanacağız."