Saldırı sırasında Alman ve Türk bakanlar poz verdi

Düsseldorf'ta Alman polisi Kürtler ve dostlarına saldırırken, Türk-Alman Dışişleri bakanlarının Antalya'da görüşme yaptığı ortaya çıktı.

Almanya'nın Düsseldorf şehrinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için yapılan kitlesel yürüyüşe Alman polisi saldırdı. Alman polisi Öcalan, PKK ve YPG/YPJ bayraklarının taşınmasının yasak olduğunu söyleyerek, TOMA ve biber gazıyla saldırdı.

Kitle, saldırı sırasında Öcalan ve YPG/YPJ posterlerini havaya kaldırarak, Avrupa'nın DAİŞ çeteleriyle savaşan Kürt güçlerine vefa borcu olduğu, posterlerin yasaklanamayacağını belirtti.

SALDIRI OLURKEN ANTALYA'DA POZ VERDİLER

Almanya'daki polis saldırısı sırasında, Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel'in Antalya'da olduğu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşme gerçekleştirdiği basına yansıdı.

Daha önce rutin dışı bir şekilde böyle bir görüşmenin olacağına dair basına bilgi verilmemişti. Ancak Gabriel'in Türkiye'de olduğu bilgisinin basına yansımasının ardından Çavuşoğlu, twitter hesabından açıklama yaptı.

Çavuşoğlu, "Almanya Dışişleri Bakanı @sigmargabriel ile Antalya’da bir araya geldik. Ülkelerimiz arasındaki zorlu konuları ve beklentilerimizi konuştuk" ifadelerini kullandı

GABRİEL'E 'DENGİM DEĞİL' DEMİŞTİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükûmet yetkilileri, Gabriel'e kısa süre önce tepki göstermişti. Gabriel, Temmuz ayında, Türkiye ile ilişkilerde gösterilen sabrın sonuna gelindiğini belirterek, Berlin'in Türkiye politikalarının yeniden gözden geçirileceğini duyurmuştu. Erdoğan ise Gabriel için "dengim değil" açıklamasını yapmıştı.

Büyükada'ya yapılan operasyonla tutuklanan insan hakları aktivisti Peter Steudtner'in, eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder ile Erdoğan arasında yapılan gizli pazarlık sonucu tahliye edildiği iddia edilmişti.