Dumlu Cezaevi önünde protesto: Tutsakların direnişinin arkasındayız

Dumlu Cezaevi önünde bir araya gelen tutsak yakınları, tecrit ve hak ihlallerini protesto etti, "Tutsakların onurlu direnişinin arkasındayız" dedi.

Erzurum Dumlu Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ndeki tutsakların yakınları, hak ihlallerine karşı cezaevi önünde açıklama yaptı. Çok sayıda tutsak yakınının katıldığı eylemde konuşan Servet Kamış, cezaevlerinde ağır tecrit koşullarının olduğunu söyledi. Tecridin insan haklarına aykırı olduğunu belirten Kamış, cezaevindeki  "keyfi" uygulamaları kabul etmediklerini vurguladı. Tutsakların tek kişilik hücrelerde tutulduğunu ifade eden Kamış, "Dünyanın hiçbir yerinde böylesi bir durum yok. Tutuklular, iki haftadır ağır tecrit ve keyfiyetçi uygulamalara karşı açlık grevinde. Tutukluların bu onurlu direnişinin arkasındayız" diye konuştu.

 Kamış, şunları söyledi: "Çocuklarımızın sesine ses olup, onlarla birlikte mücadele ederek, tecrit ve hak ihlallerinin karşısında durmamız lazım. Cezaevi yönetimi ile yaptığımız görüşmede çocuklarımızın taleplerinin gayet hukuki ve insani olduğunu söyledik."