Edirne Cezaevi’nde gardiyan terörü

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde 11 PKK’li tutsak apar topar Kayseri’ye sürülürken, eşyalarının büyük çoğunluğu da kırılıp döküldü.

Yıllardır tutsaklara dönük işkence ve kötü muameleler adı anılan Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde yine sabaha karşı sürgün yaşandı. 14 Kasım saat 04.00’da koğuşları basan onlarca gardiyan, PKK’li 11 tutsağı apar topar dışarı çıkardı. Eşyalarını almalarına dahi izin verilmeyen tutsaklar Mehmet Çelik, Erhan Kaya, Cengiz Öner, Nevzat Bahadır, Murat Çayır, Cemil Akın, İsa Kaya, İbrahim Filiz, İbrahim Nilüfer, Hasan Baran Akbaş ve Şeyh Davut Başkan’ın Kayseri T Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldüğü öğrenildi.

Tutsakların koğuşlardan çıkarılmasının ardından Mehmet Çelik ve Erhan Kaya’nın koğuşuna giren gardiyanlar, tek kalan koğuş arkadaşları Erdal Emeç’ten sürgün edilen arkadaşlarının eşyalarını toplamasını istedi. Bir süre sonra yeniden koğuşa gelen 30 kadar gardiyan, arkadaşlarının eşyaları toplayan Emeç’i zorla duvara yaslayarak, koğuştaki tüm eşyaları kırıp döktü. Eşyaların büyük çoğunluğunu çöpe atan gardiyanlar daha sonra Emeç’i de zorla buradan alarak başka koğuşa götürdü. Emeç’in de kişisel eşyaları, kitap ve notlarına da kayıt dışı olarak el konuldu.

Cezaevi idaresinin PKK’li tutsakların birbirleriyle temasını kesmek amacıyla koğuşların arasına Gülen cemaatinden veya adli tutuklulardan kişileri yerleştirdiği öğrenildi.

Cezaevinde, yine aynı yöntemle geçen hafta 20 PKK’li tutsak daha sürgün edilmişti.