Efrin’de 74 işgalci öldürüldü

YPG-YPJ güçlerinin Efrîn’de işgal güçlerine yönelik son 24 saat içerisinde düzenlediği eylemlerde en az 74 işgalcinin öldürüldüğü bildirildi.

18 Mart günü Efrin şehir merkezine giren işgalci Türk ordusu ve El-Kaide, DAİŞ ve El-Nusra çetelerine yönelik YPG ve YPJ savaşçıları bir dizi eylemde bulundu. Eylemlerde en az 74 işgalci öldürüldü, onlarcası yaralandı. Bunlardan 25’i Efrîn kent merkezinde sivillerin mallarını yağmaladıkları sırada hedef alınarak öldürüldüler.

EFRÎN MERKEZ: Pazartesi günü akşam saatlerinde kent merkezinde halka ait dükkanları talan etmeye çalışan çete ve asker ve çetelere yönelik eylem gerçekleştirildi. Eylemde 16 çete mensubu öldürülürken, 7 çete de yaralandı.

Alınan bilgilere göre Salı günü de merkezde düzenlenen bir eylemde en az 9 asker ve çete mensubu öldü, 9’u da yaralandı.

CINDIRES: YPG-YPJ güçleri sabah saatlerinde de Cindires yolu üzerinde bulunan çete ve askerlere ait noktaya baskın gerçekleştirdi. Yapılan baskında 28 çete mensubu ve asker öldürülürken bir zırhlı askeri araç da imha edildi.

BILBILÊ-RECO: Bilbilê ilçe girişinde ve Raco yolunda yapılan iki ayrı eylemde 21 asker ve çete mensubu öldürülürken onlarcası da yaralandı.

ŞERAWA: Şerawa’nın Meydankê ve Meşalê köyleri arasında YPG-YPJ güçleri ile işlgaci Türk ordusu ve çeteleri arasında yoğun çatışmalar yaşandığı bildiriliyor.