Efrîn’deki patlamyı Zeytin Gazabı üstlendi

Efrîn’de bu Perşembe günü düzenlenen bombalı eylemi, Zeytin Gazabı Eylem Odası üstlendi. Örgüt, 16 çete mensubunun öldürüldüğünü bildirdi.

Zeytin Gazabı Eylem Odası, yazılı bir açıklama ile Efrîn’deki eylemi üstlendi.

Eylem Odası, “Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’deki işgal alanlarındaki intikam eylemleri kapsamında halkımıza yönelik saldırılarda bulunan Efrîn, İdlib, Ezaz ve diğer işgal alanlarındaki çeteler, her daim güçlerimizin hedefinde olacaktır. Artık cezalandırılmaktan kaçamayacaklar ve hayatları her dakika tehlikede olacaktır” dedi.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“Güçlerimiz, Türk devleti ve bağlı çete gruplarının işlediği suçlara cevap olarak 11 Temmuz 2019 tarihinde Eğitim Merkezi önündeki Cebhet El-Şamiya ve sözde polislerine hedefleyen bir bombalı araç eylemi gerçekleştirmiştir. Eylemde 16 çete öldürüldü ve 19 çete de yaralandı.

İşgal alanlarında yaşayan sivilleri bir kez daha Türk ordusu ve çetelere ait askeri alanlardan uzak durmaları çağrısı yapıyoruz.

Zeytin Gazabı Eylem Odası’nın Efrîn’in topraklarını kirleten ve sivil halkın kanını döken çetelere yönelik eylemlerimiz devam edecektir. Halkımıza bir kez daha işgalcilere karşı geri adım atmayacağımızın sözünü veriyoruz.”