'Efrin direniş ruhu 15 Şubat komplosunu yenilgiye uğratacaktır'

HBDH, Uluslararası 15 Şubat komplosunun, Efrin direnişi ruhuyla yenilgiye uğratılacağını belirtti.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen uluslararası 15 Şubat komplosunun yıldönümüne ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HBDH’nin açıklamasında, ‘’15 Şubat 1999’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın esir alınması ile sonuçlanan Uluslararası komplo, Kürt halkı ve PKK’nin direnişi ile önemli oranda boşa çıkarılmıştır. Bu komplo, Uluslararası emperyalist güçlerin işbirliği ile gerçekleştirilmiştir. Mücadele tarihi boyunca T.C devleti, Kürt ulusal-demokratik hareketine karşı her tür saldırı ve imha yöntemini devreye koymuş fakat başarılı olamamıştır. Emperyalist devletlerin işbirliği ve desteği ile Kürt halkına karşı bu kirli komployu gerçekleştiren T.C devleti, halkların özgürlük ve sosyalizm mücadelesini yenilgiye uğratmayı hedeflemiş, soykırımı başarıya kavuşturmayı amaçlamıştır’’ denildi.

KÜRTLERİN SOYKIRIMDAN GEÇİRİLMESİ HEDEFLENDİ

Abdullah Öcalan’ın esir alınmasının PKK’nin tasfiye edilmesi, Kürt toplumunun soykırımdan geçilmesi ve böylece devrimci-demokratik-yurtsever mücadelenin başarısız kılınmasının hedeflendiğini belirten HBDH, Kürt halkı başta olmak üzere, devrimci-yurtsever toplumun her kesiminin bu komploya karşı kararlı bir direniş içinde olduğunu vurguladı. Açıklamada, ‘’Yurtsever-devrimci toplum kesimlerinin görkemli direnişi, gerilla ve zindanların fedai duruşu bu faşist soykırımcı saldırıyı boşa çıkarmış, ulusal-demokratik kazanımlar korunmuş, böylece halkların devrimci direniş umudu korunmuştur’’ denildi.

İMRALI İŞKENCE SİSTEMİ İLE KÜRT HALKININ İRADESİ KIRILMAK İSTENİYOR

HBDH açıklamasının devamı şöyle:

Devrimci hareketlere karşı her tür entrika ve hileye başvuran T.C devleti, Osmanlıdan aldığı komplocu, katliamcı ve soykırımcı geleneği bugün de her fırsatta halklarımıza karşı devreye koymaktadır. Tecrit ve tek tip elbise uygulaması ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve zindanlardaki devrimci tutsaklar teslim alınmak, İmralı işkence sistemi ile Kürt halkının iradesi kırılmak istenmektedir.

Faşist AKP-MHP iktidarı, Efrin saldırısı ile komployu güncellemek, Kürt halkının kazanımlarına el koymayı, Rojava devrimini yenilgiye uğratmayı, böylece halklarımızın emeği ve büyük bedellerle elde edilmiş devrimci, sosyalist birikimi dağıtmayı hedeflemektedir.

Nasıl ki 1999’da söven, milliyetçi bir faşist söylemle Türk halkını devletin etrafında toplayıp Kürt halkına saldırttıysa bugün de aynı yönteme baş vurmakta, Efrin’de direnen Kürt halkına ve devrimci iradeye karşı sövenist-faşist bir ruh halini Türk halkına pompalamaktadır. Faşizm ve halklara düşmanlık yapmak suçtur. T.C faşizmi halklarımıza karşı işlediği suçların hesabını verecektir!

EFRİN DİRENİŞİ ETRAFINDA KENETLENELİM

Devrimci-demokratik her kesim, T.C devletinin bu şöven milliyetçi politikalarına karşı durmalı, Türkiye toplumu Efrin direnişi etrafında kenetlemek, işgale karşı durmak için eylem ve örgütlenmeye geçmelidir. Halklarımızın birlikte özgür ve demokratik bir sistem inşa etmesi Efrin’i işgal etmekle değil, emperyalist, saldırgan ve yayılmacı bu faşist zihniyete karşı durmakla mümkün olur.

Türkiyeli ve Kurdistanlı gençliği Türkiye toplumunu ve Kürt halkını faşizme karşı korumaya, faşist saldırılara karşı durmak için seferber olmaya, devrimci eylemi geliştirmeye, sokağı tutmaya, devrimci öncülüğü geliştirmeye davet ediyoruz. Denizlerin, Mahirlerin, İbrahimlerin, Mazlumların, Sakinelerin, Ulaşların, Alişerlerin, Delallerin, Nubarların devrimci yolunu takip etmeye, faşizme karşı devrimci kararlılığı ve iradeyi geliştirmeye çağırıyoruz.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı gerçekleştirilen komplonun 19. yıl dönümünde Efrin için direnişi yükseltmek komploya karşı yanıt olmanın en etkili yoludur. İçerde, dışarda, sokakta, direniş imkanın olduğu her yerde Komploculara, faşistlere, işgalcilere karşı elimizden gelen her tür imkanı devreye koymalı, Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesine destek olmalı, her yerde Efrin ruhu ile mücadeleyi yükseltmeliyiz.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan’daki devrimci, demokratik, yurtsever toplum kesimlerini, kadınları, emekçileri AKP-MHP faşizmine karşı 15 Şubat’ın yıldönümünde daha cesaretli ve kararlı bir şekilde mücadele etmeye, Efrin direnişi etrafında kenetlenmeye, sokağa çıkmaya, eylem yapmaya çağırıyoruz.''