Efrin Direnişi 45. günde: CANLI BLOG

Efrin’e yönelik işgal saldırıları kapsamında havadan ve karadan saldırılar devam ediyor. Birçok alan Türk savaş uçakları tarafından bombalanıyor. YPG/YPJ savaşçıları saldırılara karşı direniyor. Gelişmeleri anlık olarak bildiriyoruz.

22:20

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) açıklamasında, Suriye’de QSD’ye olan desteklerinin devam edeceğini vurgulanırken, Efrîn’e işgal saldırıları nedeniyle DAİŞ’e yönelik operasyonlarda ‘operasyonel molalar’ verilmek zorunda kalındığı duyuruldu.

18:12

Türk devletinin Cindirese’nin Firêriye köyüne yönelik düzenlediği saldırıda 3 aylık bir bebeğin de aralarında olduğu 2 kişi şehit düşerken, 8 kişi de yaralandı.

 

17:37

Türk savaş uçakları Efrin’in Cindiresê ilçesine bağlı Firêriye köyüne yönelik düzenlediği saldırıda ilk edinilen bilgilere göre 2 kişi şehit düşerken, 8 kişi de yaralandı.

16:07

Cindirêsê’de Türk devletinin saldırıları anlarına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıkıyor. Türk ordusu bugün sabah saatlerinde Efrin’in Cindirêsê ilçesine yönelik düzenlediği saldırılarda 3’ü çocuk 13 kişiyi katletmişti. 

15:11

Efrin’deki katliama karşı an itibari ile sokağa çıkma çağrısında bulunan, KCDK-E “Efrîn halkının onurlu başkaldırışı ve mücadelesinin zafere ulaşmasının tek yolu mücadele ve direnişe tüm gücümüzle katılmaktır” dedi.

13:41

 

13:27

Raco’daki yaralılarda üçü şehit düştü

Türk ordusu ve çetelerinin Raco’nun Berbenê köyüne ağır silahlarla yaptığı saldırılarda yaralanan sivillerden 3’ünün şehit düştüğü bildirildi.

 

12:13

Cindirêsê’deki vahşetin bilançocu: 3’ü çocuk 13 sivil şehit düştü

Efrin’in Cindirêsê ilçesinde işgalci Türk ordusu tarafından bugün sabah saatlerinde gerçekleştirilen hava saldırısında aralarında 3 çocuğun da bulunduğu 13 sivil şehit düştü. Çok sayıda kişi yaralandı.

 

11:34

Türk ordusu  Cindirêsê'ye bağlı Miskê köyünü obüs toplarla bombalıyor.

10:16

Cindirêsê’de barbarlık: Çok sayıda sivil katledildi

İşgalci Türk ordusunun Efrin’e yönelik saldırılarının 45. gününde Cindirêsê ilçesinde çok sayıda sivil katledildi.

İşgalci Türk ordusu Efrin’de sivil yerleşim alanlarını hedef almaya devam ediyor. 45 günlük saldırılarda yüzlerce sivili katleden işgalci ordu, bugün Cindires ilçesinde yeni bir katliama daha imza attı.

Alınan bilgilere göre, Türk savaş uçaklarının ilçeye yaptığı saldırı sonucunda çok sayıda sivil şehit düştü. Çok sayıda kişinin de yaralandığı bildiriyor. Ancak can kayıpları ve yaralıların sayısı hakkında net bilgi edinilemedi.

Bölgedeki muhabirlerimiz, çok sayıda sivilin de enkaz altında kaldığı aktardı.

09:10

İşgalci Türk ordusu Efrin'in Mabeta ilçesine bağlı Mirkan, Birimce ve Şitka köylerini obüslarla bombalıyor. 

09:09

 

08:58

Efrin’e yönelik işgal saldırıları 45. günde sürüyor.

Savaş uçakları dün gece Şera ilçe merkezi, ilçeye bağlı Meydanke ve Sinka köylerini bombaladı. Ayrıca Raco bölgesi çevresi de uçaklarla bombalanırken, aynı yerlere obüs atışları da yapıldı.

Türk ordusu dün gece Şiye ilçesinin Erendê köyü çevresini de uçaklarla bombaladı.

Diğer yandan işgalci ordu ve çeteleri Bilbilê ilçesinin köylerine top atışları gerçekleştirdi. Ayrıca Cindirêsê merkeze de sabah saatlerine dek obüslerle saldırdı.

08:57

 

08:57

 

08:56