Efrin Direnişi 49’uncu günde: CANLI BLOG

İşgalci Türk ordusunun Efrin’e yönelik işgal saldırıları 49’uncu günde sürüyor. Uçak ve tüm teknik araçlarla saldıran işgalci güçlere karşı Efrin halkı ve YPG/YPJ savaşçıları tarihi direniş sergiliyor. Gelişmeleri anlık olarak bildiriyoruz.

20:39

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları Cindirêsê’nin Celeme, Çeqalê Cumê köylerini bombalıyor.

19:02

Cindirêsê’nin Kora köyünde YPG-YPJ savaşçıları ile işgalci Türk ordusu ve çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Ayrıca işgalci Türk ordusu savaş uçakları köyü bombalıyor.

16:19

Çağın Direnişi’nde 24 saatlik bilançoyu açıklayan QSD Basın Merkezi, Bilbilê’nin Bûke ve Sariya köyleri çevresinde yaşanan çatışmalarda ilk bilgilere göre en az 10 çete ve askerin öldürüldüğünü belirtti.

16:03

Şera ilçesinin Mêremîn köyünde YPG-YPJ savaşçıları ile işgalci Türk ordusu ve çeteleri arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor.

15:59

 

15:47

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları Efrin kent merkezine bağlı Qibarê köyünü bombalıyor.

13:24

Cindirês-Şera-Bilbilê cephelerinde yüzlerce işgalci öldü

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Bilbilê, Şera ve Cindirês cephelerinde gösterilen direnişte yüzlerce işgalcinin öldürüldüğü bildirildi. QSD ve YPG kaynaklarından alınan bilgilere göre, Bilbilê, Şera ve Cindirês cephelerinde son dört gün içinde yaşanan çatışmalarda 313 Türk askeri ve çete mensubu öldürüldü. Türk devletinin birlikte hareket ettiği çeteler, El Kaide ve DAİŞ artıklarından oluşuyor.

12:26

Bilbilê’de en az 10 işgalci öldürüldü

Efrîn’in Bilbilê ilçesine bağlı iki köyde Türk işgal güçleri ile YPG/YPJ savaşçıları arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

 

 

12:17

 

11:29

Efrin'in Bilbilê ilçesine bağlı Bukê ve Baxçe köyü çevresindeki çatışmalar devam ediyor. Çatışmalarda 10 işgalcinin öldürüldüğü öğrenildi.

11:02

Cindirêsê'nin Kefer Sefrê köyünde işgalci Türk ordusu ile YPG/YPJ savaşçıları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

10:56

 

10:29

Türk savaş uçakları Şera'nın Meryemînê köyünü bombalıyor. 

09:53

Efrin'in Bilbilê ilçesine bağlı Bukê ve Baxçe köyleri çevresinde işgalci Türk ordusu ile YPG/YPJ savaşçıları arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor. Bölgeye yönelik yoğun hava saldırısı var. 

09:09

Türk ordusu Şera ilçesine bağlı Meryemînê köyünü obüslarla bombaladı. Sivil halktan şehit ve yaralıların olduğu bildirildi.  

08:55

Alınan bilgilere göre, Efrin’in Şera ilçesine bağlı Mezraha köyünde YPG/YPJ savaşçıları işgalci Türk ordusuna yönelik etkili bir eylem düzenledi.

Eylem sonucunda çok sayıda asker-çetenin öldürüldüğü ve yaralandığı bildirildi. Ancak detaylar öğrenilemedi.

Diğer yandan Bilbilê ilçesine bağlı Baxçe köyünde YPG/YPJ ile işgalciler arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor. Savaş uçaklarının bölgeyi bombaladığı bildirildi.

Cindirêsê'nın Girê Qaziliqe ve Kefer Sefrê köylerinin çevresi de Türk savaş uçakları tarafından bombalandı. Bölgedeki şiddetli çatışmalar devam ediyor.  

20 Ocak günü başlayan Efrin’e yönelik işgal saldırıları 49. Günde devam ediyor.

 

08:54

 

08:53