Efrin Direnişi 50’nci günde: CANLI BLOG

Efrin’e yönelik işgal saldırıları 50 günü geride bırakıyor. İşgalci Türk ordusu özellikle şehir merkezindeki sivil halkı hedef almaya devam ediyor. Birçok noktada şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Gelişmeleri anlık olarak bildiriyoruz.

23:50

Efrin’de halk saldırılara karşı nöbette

Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına karşı Kuzey Suriye'nin diğer bölgelerinden gidenlerle birlikte Efrinliler eylemde.

21:56

PYD Eş Başkanı Şahoz Hesen, Kürdistanlılar ve dostlarına seslenerek, Efrin direnişine sahip çıkmak için alanlara çıkma çağrısı yaptı.

ANHA’ya konuşan PYD Eş başkanı Şahoz Hesen, tüm Kürdistanlılara Efrin direnişini sahiplenme ve Türk devletinin soykırım yapma tehlikesine karşı serhildan çağrısı yaptı.

 

21:36

Türk savaş uçakları, Efrîn’de on binlerce sivilin yaşadığı çevre mahallelerini bombalıyor.

 

21:35

Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Kurucu Meclisi Eşbaşkanı Hediye Yusif ile MSD Eşbaşkanı İlham Ehmed, Türk devletinin yapacağı olası bir soykırıma karşı herkesi eyleme çağırdı.

https://anfturkce.net/rojava-surIye/soykirim-tehlikesine-karsi-sokaklara-cikalim-104612

 

20:35

TEV-DEM Eş Başkanı Abdullah: Efrîn’de çok büyük katliamlar olabilir, onun için herkes bulunduğu her yerde eyleme kalkmalıdır.

 

20:35

KCDK-E: Avrupa'da yaşayan halkımız ve dostları bu kritik aşamada mutlaka alanlara çıkmalı, demokratik tepkisini dile getirerek Avrupa kamuoyunu harekete geçirmelidir.

 

16:27

QSD Basın Merkezi, Efrin’de son 24 saatte yaşanan savaş bilançosunu açıkladı. Açıklamaya göre, çok sayıda araç imha edildi, en az 169’den fazla asker ve çete öldürüldü.

 

QSD Basın Merkezi, Efrin’de son 24 saatte yaşanan savaş bilançosunu açıkladı. Açıklamaya göre, çok sayıda araç imha edildi, 169’dan fazla asker ve çete öldürüldü.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, son 24 saatte Efrin’de yaşanan savaş bilançosunu açıkladı. Açıklamaya göre bilanço şöyle:

Beş cephede devam eden saldırı ve çatışmalara ilişkin şu bilgiler verildi:

EFRİN KENT MERKEZİ

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri sivil yerleşim alanlarını hedef almaya devam ediyor. Qîbar köyü dün ağır silahlarla saldırıya uğradı, hava saldırıları da gece geç saatlere dek sürdü.

Bu sabah Xalta köyü çevresinde güçlerimiz ile işgalci Türk ordusu ve çeteleri arasında başlayan şiddetli çatışmalar hala devam ediyor.

İşgalci Türk ordusu sabah saatlerinden beri Domikê köyünü ağır silahlarla hedef alıyor.

ŞERA CEPHESİ

Dün Meremine köyünde ilerleme girişiminde bulunan İşgalci Türk ordusu ve DAIŞ-El Nusra çetelerine güçlerimiz karşılık verdi. Öğleden sonra başlayan çatışmalar gece geç saatlere dek sürdü. Güçlerimiz 5 askeri aracı imha etti, 33 işgalci öldürüldü.

İşgalci Türk ordusu bu sabah Kefer Romi ve Qurtqulaqê köyleri tarafında ilerlemeye çalıştı, güçlerimiz işgalcilere karşılık verdi. Alanda çıkan çatışmalar hala devam ediyor.

CINDIRÊSÊ

Dün akşam Kora köyü çevresinde güçlerimiz ile işgalci Türk ordusu arasında çatışma çıktı. Aynı zamanda alana ağır silahlar ve uçaklarla saldırıldı.

Dün gece işgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları Celemê, Çeqela ve Comi köylerini bombaladı. Bombardıman gece geç saatlere dek devam etti. İska ve Kefer Zeyta köylerine de top atışları yapıldı.

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri bu sabah Kani Korkê köyü tarafında ilerlemeye çalıştı, güçlerimiz karşılık verdi. Alanda çıkan çatışmalar hala devam ediyor.

Telfî köyüne sabah saatlerinden beri top atışları yapılıyor.

Güçlerimiz Kefer Sefra, Kefer Zeyta, Kora ve Qorta köylerinde 60 Türk askeri ve çetesinin öldürüldüğünü tespit etti.

ŞIYE

Tirmuşa ve Şikefta köylerinde güçlerimiz ile işgalci Türk ordusu ve çeteleri arasında çatışma çıktı, çatışmalarda 7 Türk askeri ve çete öldürüldü.

BILBILÊ

Sabah saatlerinden itibaren Berkaşa, Qaşa, Bibaka ve Qata köyleri çevresinde güçlerimiz ile işgalci Türk ordusu ve çeteleri arasında çatışmalar yaşanıyor.

Qaşa ve Qata köyleri çevresinde yaşanan çatışmalarda 35 işgalci öldürüldü.

Bibaka köylerinde hala devam eden çatışmalarda da 14 çete öldürüldü.”

 

15:22

Efrin’e yönelik işgal saldırılarının 50’nci gününde Xalta köyünde 18 asker öldürüldü.

Bölgeden alınan bilgilere göre, Efrin şehir merkezine bağlı Xalta köyünde işgalci Türk ordusu ile YPG-YPJ savaşçıları arasında yaşanan çatışmalarda 18 Türk askeri öldürüldü.

Çatışmalarda çok sayıda askerin yaralandığı bildirildi.

YPG-YPJ savaşçıları işgalci orduya ait doçka yüklü bir araç imha etti.

14:11

İşgalci Türk ordusu Efrîn’e bağlı Cumkê köyüne obüs atışları gerçekleştiriyor.

Öte yandan Cindirêsê’ye bağlı Tilife köyüne obüslerle atışlar yapılıyor.

13:04

Efrîn’e bağlı Xalta köyünde işgalci Türk ordusu ile YPG/YPJ savaşçıları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. 

11:43

 

11:07

Efrîn’e destek amaçlı bu sabah yola çıkan Başûrê Kurdistanê heyeti, Rojava’ya ulaştı.

25 kişilik heyette Zerdeştî, Müslüman, Hıristiyan din alimleri, Kakeyî, Hewramî, Pêşmergeyên Dêrîn, siyasi aktivistler, Komünist Parti, Tevgera Azadi, YNK, Goran Hareketi ve KNK yer aldı.

10:36

İşgalci Türk ordusunun Efrin kent merkezine yönelik bombardımanı sürüyor. Yüzbinlerce kişinin yaşadığı şehir merkezi bir taraftan savaş uçaklarıyla bombalanıyor diğer taraftan ise tank ve toplarla saldırıya maruz kalıyor.  

10:06

Alınan bilgilere göre, Efrin’in Cindirêsê ilçesine bağlı Kanî Gewirkê, Kefer Zitê ve Qurbê köylerinde, yine Şera cephesinde Kefer Romê, Qurtquraqê ve Bilbilê cephesinde ise Barkaşê, Qaşa, Bikê ve Qota köylerinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

YPG/YPJ savaşçıları ile işgalci Türk ordusu arasındaki çatışmaların sonuçlarına ilişkin bilgi edinilemedi.

İşgalci Türk ordusu gece ve sabah saatlerinde Efrin kent merkezine hava saldırısı düzenlemişti.

09:42

 

09:15

İşgalci Türk ordusunun Efrin’e yönelik saldırıları 50’nci gününde sürüyor. Birçok köy ve noktada şiddetli çatışmalar ve hava saldırıları sürüyor.

Alınan bilgilere göre, Cindirêsê ilçesine bağlı Gewirkê ve Qurbê köylerinde işgalci güçler ve YPG/YPJ savaşçıları arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor.

İşgalci Türk ordusu dün akşamdan itibaren aralıksız bir şekilde Efrin şehir merkezini uçaklarla bombalıyor.

09:14

 

09:14

 

09:14

 

09:13

 

09:13