Efrîn Yönetimi: Türk işgaline karşı mücadele her alanda büyütülecek

Efrin Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi, Efrin’de sivil katliamları önlemek için sivilleri kentten çıkarma kararı aldıklarını belirterek savaşın yeni bir aşamaya geçtiğini duyurdu.

İşgalci Türk devleti ile ona bağlı El Kaide çetelerinin işgal ve katliam saldırılarının sürdüğü Efrîn ve kırsalında yoğun çatışma ve bombardımanlar devam ederken, Efrîn Kantonu Yönetimi ve YPG/YPJ sözcüleri son duruma ilişkin Şehba’da basın açıklaması yaptı. Şehba’da Ehrez Belediye Meydanı’nda yapılan açıklamaya Efrîn yönetiminin yanı sıra YPG Efrîn Sözcüsü Brûsk Hesekê ile YPJ komutanlarından Viyan Zinar ve çok sayıda Efrînli ve Şehbalı yurttaş katıldı. Basın açıklaması Efrîn Kantonu İdari Meclisi Eşbaşkanı Dr. Osman Şêx Îsa tarafından okundu.

RUSYA’NIN DESTEĞİYLE SOYKIRIM DAYATILIYOR

Türk devletinin işgal saldırılarının Rusya’nın desteğiyle yapıldığını vurgulayan Osman Şêx Îsa, “Türk ordusu ve ona bağlı DAİŞ ile El Nusra çetelerinin Rusya ile yaptığı anlaşma neticesinde Efrîn’e ve Kürt halkının iradesine yönelik işgal saldırılarını 58’inci gününde devam ediyor. Erdoğan ve DAİŞ terörünün katliam saldırılarının temelinde bölge halkını göçertmek ve bölgenin demografyasını değiştirmek yatıyor. Türk devleti bölgenin bin yıllardır bu topraklarda yaşayan insanlarını göçerterek başka kişileri getirip yerleştirme politikasını Rusya’nın desteğiyle yaptı” diye kaydetti.

BU SALDIRI SADECE EFRİN’E DEĞİL TÜM KUZEY SURİYE’YEDİR

Rusya’nın işgalde rol oynadığını ve Türk devletinin de Kürt düşmanlığıyla saldırıya geçtiğini ifade eden Osman Şêx Îsa, işgalin tüm Suriye halklarına yönelik olduğunu söyledi. Osman Şêx Îsa, “Rusya’nın hava sahasını açmasıyla ve yeşil ışık yakmasıyla hayata geçirdi. Rusya bu işgalde esas rolü oynadı. Bunun yanı sıra uluslararası kamuoyunun sessizliği buna zemin hazırladı. Bu saldırılar sadece Efrîn’e yönelik değil tüm Kuzey Suriye halklarına yönelik bir işgaldir” dedi.

İŞGALİ KABUL ETMEYECEĞİZ

Türk devletinin Efrîn ve Kuzey Suriye topraklarından atana kadar her yerde ve alanda mücadele edeceklerini kaydeden Osman Şêx Îsa, “Halkımız ve savaşçılarımız şu saatlere kadar bu işgale karşı fedaiyane bir direniş sergiliyor. Türk devletinin şu anda Efrîn’i ele geçirdiğini düşünedursun bu işgali asla kabul etmeyeceğiz. Her yerde Türk devletinin işgaline karşı savaşımız devam edecek. Türk devletini topraklarımızdan söküp atana kadar her yerde mücadelemiz devam edecek” diye kaydetti.

“Erdoğan dünyayı terörle tehdit ediyor. Kendisi gibi düşünmeyen herkesi de terörle suçluyor. Uluslararası kamuoyuna çağrımız da bu işgal ve direniş karşısında sessiz kalmamalarıdır” diyen Osman Şêx Îsa şunları söyledi: “Efrîn’de daha büyük katliamların önüne geçmek için halkımızı Şehba ve Şêrawa bölgelerine çektik. Türk devleti Efrîn’e bayraklarını asmış olabilir. Bizim çekilmemiz bir yenilgi değil, mücadelenin daha da büyütülmesi ve her yere yayılmasıdır. Türk devletinin işgaline karşı mücadelemiz her alanda devam edecek. Savaş yeni taktiklerle yeni bir aşamaya geçmiştir.”

‘500 SİVİL VE 820 SAVAŞÇI ŞEHİT DÜŞTÜ’

Açıklamada, ''saldırıların başından beri aralarında çocuk, kadın ve yaşlıların bulunduğu 500 sivil Türk devleti faşizmi eliyle şehit olmuş, bin 30’dan fazla sivil de yaralanmıştır. Ayrıca 820 QSD savaşçısı şehit'' bilgisi verildi.

Açıklama, “Bimre dagirkerî”, “Bijî berxwedana serdemê”, Bijî yekîtî”, “Berxwedan jiyane” ve “An serkeftin an serkeftin” sloganlarıyla son buldu.