Ege kentlerinde binlerce işçi alanlara çıktı

Ege bölgesindeki kentlerde 1 Mayıs Dünya İşçi ve Emekçiler Günü’nde binlerce kişi alanlara çıkarak, sömürü ve eşitsiz yaşam koşullarını protesto etti.

Muğla, Aydın, Balıkesir, Uşak ve Afyon’da binlerce işçi ve emekçi alanlara çıkarak hak taleplerini yineledi.

MUĞLA

Muğla 1 Mayıs Tertip Komitesi’nin organize ettiği miting, Menteşe Sosyo Kültürel Alanda gerçekleştirildi.

Sendika ve siyasi partilerin yanı sıra Deştin ve Akbelen direnişçileri ile kentte bulunan kadın örgütleri, sivil toplum kuruluşları, ekoloji hareketleri, alevi dernekleri, insan hakları savunucuları da mitinge katıldı.

Mitingde “Bu devran bitecek, iktidar hesap verecek”, “Gezi’ye, emeğimize ve mesleğimize sahip çıkıyoruz”, “Sana söz geliyoruz”, “1 Mayıs emek ve dayanışma günümüz kutlu olsun” dövizleri ile birlikte “Özgür ve eşit bir yaşam kuracağız”, “Yaşasın 1 Mayıs”, “Yeniden kuracağız bu ülkeyi”, “Çimento fabrikasına hayır” yazılı pankartlar dikkat çekti.  

Tertip komitesi adına DİSK Genel-İş Muğla 2 No’lu Şube Başkanı Yücel Avcı ve 2 No’lu Şube Yöneticisi Yeliz Karadağ konuştu.

Konuşmacılar 14 Mayıs seçimlerine dikkat çekerek, “Artık emeğimizin hakkını alacağımız günleri göreceğimizin zamanı. Tarihi bir zamandan geçiyoruz. Artık bizim zamanımız olacak” mesajı verildi.

MANİSA

Manisa Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Mayıs'ı Lale Meydanı’nda kutladı.

Mitinge sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, Yeşil Sol Parti milletvekili adaylarının da aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Sık sık, “Diren direne kazanacağız”, “Yaşasın 1 Mayıs”, “Jin jîyan azadi” sloganlarının atıldığı Lale Meydanı’nda bir basın açıklaması yapıldı.

Açıklamayı okuyan Emek ve Demokrasi Platformu adına Eğitim Sen Şube Başkanı İsmail Şenol,  “Bu karanlığı işçi sınıfı, emekçiler, emekliler, kadınlar, gençler, Aleviler, farklılıkları, kimlikleri yok sayılanlar değiştirecek. Bizleri karanlıktan çıkaracak olan işte bu 1 Mayıs meydanlarında açığa çıkan iradedir” dedi.

AYDIN

Aydın’da 1 Mayıs, Kent Meydanı’nda kutlandı. Aydın Emek ve Demokrasi Platformu’nun organize ettiği miting öncesi Taş Köprü’de bir araya gelen kitle meydana kadar yürüdü.

Yürüyüş sırasında  “Jin jiyan azadî”, “Siyasi tutsaklar onurumuzdur” ve “Umut Yeşil Sol” sloganları atıldı.

Meydanda Aydın Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklama yapan DİSK Genel-İş Aydın Şube Başkanı Sibel Özhan, “Yılın 365 günü ezilen, sömürülen, horlanan, yok sayılan milyonlar 1 Mayıs alanlarında dünyanın dört bir yanında taleplerimiz ve umutlarımız için omuz omuzayız” dedi.

BALIKESİR

Balıkesir 1 Mayıs Birlik-Mücadele ve Dayanışma Günü Tertip Komitesi, İşçi ve Emekçiler Günü’nü kent merkezindeki Kuvayi Milliye Meydanı'nda kutladı.

Mitinge işçi, memur sendikaları, demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler, odalar, dernekler ve emek örgütleri katıldı.

Mitingde TÜRK-İŞ, KESK, EĞİTİM-İŞ, Balıkesir Barosu ve Akademik Odalar Birliği temsilcilerinin konuşmaların ardından türküler eşliğinde halaylar çekildi.

UŞAK VE AFYON

Uşak'ta belediyenin eski hizmet binası önünde toplanan sendika ve siyasi parti üyeleri, İsmet Paşa Caddesi'nden mitingin yapıldığı 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'na yürüdü.

Afyon'da ise Zafer Meydanında bir araya gelen sendika ve siyasi partiler, taleplerini içerin pankartlar ve sloganlarla 1 Mayıs'ı kutladı.