Elazığ Cezaevi'nde sistematik işkence!

Elazığ 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'ndeki kardeşi Adnan Çakı'nın hayatından endişe duyduklarını belirten ağabeyi Sıddık Çakı, "Cezaevi yetkilileri kardeşime sabah akşam dayak atıyor" dedi.

Cezaevinde tutuklu bulunan kardeşi Adnan Çakı'nın 1997'den beri farklı cezaevlerinde yattığını belirten ağabeyi Sıddık Çakı, "22 Şubat Perşembe günü kardeşimle yaptığım telefon görüşmesinde kardeşim 'Can güvenliğimiz yok' dedi. Kardeşim Adnan Çakı 1997'den beri cezaevindedir. Haftalık telefon görüşmesinde sabah akşam cezaevi yetkilileri tarafından kendilerine dayak atıldığını ve her konuda ceza verildiğini söyledi. Kendisine gönderdiğimiz giyecek ve kitapların kendisine teslim edilmediği söyledi" diye konuştu.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Sıddık Çakı kardeşi ve diğer hükümlü ve tutuklular üzerinde sürekli baskı olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: "Sabah akşam dayak atıyorlar. Tutukluların can güvenlikleri yok. Kardeşimin can güvenliği sağlansın. Hayatından endişe ediyoruz. Bu baskı ve zulme bir son versinler. Zaten onlar tutuklu ve 24 saat gözetim altında tutuluyorlar. Yapılan baskı ve işkencenin boyutları daha fazla olabilir. Çünkü telefonları dinlendiği için kardeşim açık açık her şeyi söyleyemedi ama durumlarının hiç iyi olmadığını söyledi. Bir an önce bu yapılanlara karşı bir önlem alınmasını istedi. Biz de bu işkence, baskı ve zulmün bitmesini istiyoruz. Yapılanların sorumlusu cezaevi yönetimidir. Kardeşimin başına bir şey gelirse sorumlusu cezaevi idaresidir."

Ayrıca Sıddık Çakı, kardeşinin durumuna ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi'ne başvurarak hukuki yardım talebinde bulundu.