Elazığ'da kadın tutsaklar 29 gündür açlık grevinde!

Elazığ'da 6 kadın tutsak 29 gündür açlık grevinde. Tutsak aileleri, direnişi sahiplenme çağrısında bulundu.

Cezaevlerinde hak ihlalleri işkence boyutuna ulaşırken, tutsaklara keyfi bir şekilde çeşitli bahanelerle disiplin cezaları veriliyor. Elazığ T Tipi Kadın Cezaevinde tutuklu 6 kadın tutsağın, keyfi uygulamalara karşı başlattıkları süresiz dönüşümsüz  açlık grevi eylemi 29. gününe girdi. 

Konu ile ilgili bilgi veren tutsak Rozerin İldan'ın babası Nihat İldan, dört aydır çocuklarından haber alamadıklarını belirterek, "Orada ne olup bitiyor, bilmiyoruz'' dedi.

'ÇOCUKLARIMIZDAN AYLARDIR HABER ALAMIYORUZ'

Baba İldan, şöyle konuştu: "Dört aydır gönderdiğimiz bütün mektuplar bize iade edildi, bütün görüşme taleplerimiz rededildi. Rozerin'e kışlık elbise gönderdik, onları bile almadılar. Tutuklu bir arkadaşları tahliye oldu, ancak onun vasıtasıyla haber alabildik ve öğrendik ki, içinde Rozerin'in de olduğu en az 6 kadın tutuklu 29 gündür açlık grevi eylemi yapıyor.''

'BİZ DE ONLARLA DİRENECEĞİZ'

Elazığ T tipi Kadın Kapalı Cezaevinde direnişte olan tutsaklara destek çağrısında bulunan İldan, "Çocuklarımız her neye direniyorsa biz de ona direnmeye devam edeceğiz, çocuklarımızın talepleri bizim de taleplerimizdir" diye belirtti.

HDP'Lİ BAŞARAN: SONUÇ ALANA KADAR GİRİŞİMDE BULUNACAĞIZ

HDP Batman Milletvekili ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu Üyesi  Ayşe Acar Başaran, cezaevindeki işkencelere ilişkin Adalet Bakanlığı yetkilileri ile görüştü. Başaran, görüşmede olumlu bir sonuca varamadıklarını belirtti. 

Başaran, ayrıca Elazığ T Tipi Kadın Cezaevi Müdürü ile de görüştüklerini ve görüşmelerinin devam ettiğini aktarırken, "Sonuç alıncaya kadar girişimlerimiz sürecek" açıklamasında bulundu.