Elazığ ve Kayseri'de tutsaklara baskı

Elazığ'da kanserli hastaya gönderilen kıyafetler verilmezken, Kayseri'deki bir tutsağa da gardiyanlar tarafından şiddet uygulandı.  

Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tiroid kanserinin yanı sıra birçok hastalıkla boğuşan ağır hasta tutsak Mehdi Boz'un, ailesinden istediği kıyafetler, cezaevi yönetimi tarafından 'yanlış adres' denilerek teslim edilmedi. Boz’un ailesinden istediği pantolon, gömlek, terlik, çorap gibi eşyaları 7 Eylül’de kargoya veren aile, üç gün sonra 'yanlış adres' denilerek eşyaların kendilerine iade edildiğini belirtti. 

Kardeş Necla Er, aynı adrese defalarca para gönderdiklerini ve bugüne kadar sorun yaşamadığını kaydetti. 

Eşyaları tekrar göndereceğini ifade eden Er, şunları söyledi: “Yanlışlık olmasın diye bir kez daha cezaevini aradım. Verdikleri adrese daha önce eşya gönderdiğimi ve ‘Neden yanlış adres diye geri gönderdiniz’ diye sordum. ‘Yanlış’ dedikleri adresi tekrarladılar. Ben de ‘Sizi bakanlığa şikayet edeceğim’ dedim. Bunun üzerine ‘İstediğin yere git şikayet et’ dediler.” 

ANKARA

Kayseri Bünyan Cezaevi’nden Ankara Kadın Kapalı Cezaevi’ne 9 Eylül'de duruşmaya katılması için getirilen tutsak Sinem Oğuz’a 'çıplak arama' dayatıldı. Çıplak aramayı kabul etmeyen Oğuz’un infaz koruma memurları tarafından darp edildiği öğrenildi. 

Avukat Alişan Şahin, “Müvekkilim 14-15 gardiyan tarafından darp edilmiş. Mahkemede kollarını gösterdi, kollarında gardiyanların tırnak izleri ve morluklar vardı” diye bilgi verdi.

Darp edilen Oğuz’un cezaevi revirinden rapor aldığını kaydeden Av. Şahin, hukuka aykırı bir şekilde insanlık dışı uygulama yapan infaz koruma memurları hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.