Elif Torun: Bu yeni yaşamın yoludur

DP Genel Başkanı Torun: DP olarak, faşizme karşı mücadelede birleşik bir hattın inşa edilmesini, mevcut saldırılara karşı direnmeyi önemli ve anlamlı buluyoruz.

HDP Bileşen Partilerinden Dervimci Parti (DP) Genel Başkanı Elif Torun, HDP’nin yeni dönem mücadele programını ANF’ye değerlendirerek ‘umudu büyütme zamanıdır’ dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) yeni dönem programına ilişkin görüşlerini aktaran DP Genel Başkanı Elif Torun, mücadelenin AKP-MHP iktidarına karşı başladığını belirterek “Bu çizdiğimiz çerçeve karşı çıkıştır. ‘Hep birlikte ayağa kalma ve umudu büyütme zamanı’ şiarıyla yeni bir yol seçmenin tam zamanıdır. Halkların eşit ve özgür yaşamı, doğanın korunması, emeğin hakları, toplumsal barışın savunulması ve kadın özgürlüğü, bunlar Türkiye’nin inşaası demek. Bu temelde önümüzdeki dönemi yeni bir mücadele programı ile karşılıyoruz” diye konuştu.

Demokratik mücadele programı için başından beri partisi ile sürecin içerisinde olduklarını dile getiren Torun, şöyle devam etti: “Kadın, gençlik tüm yoldaşlarımızla diğer siyasi partiler ve STK’larla da görüşüp, ortak bir mücadele hattı oluşturma kararı aldık. Yine Emek ve Ekonomi Komisyonunun vurgulamış olduğu insan odaklı ekonomi konusu hayatidir. Yaşanan bu ekonomik ve siyasi kriz en çok işçiyi, yoksulu, emekçiyi etkiledi. Önümüzdeki süreçte 10 milyon işçinin işsiz kalması gündemde. Bu yüzden işçi sınıfına yüzümüzü dönmenin tam zamanıdır.”

15 Haziran günü başlatılacak darbeye karşı demokrasi yürüyüşünde DP olarak yerlerini alacaklarını da vurgulayan Torun, “DP olarak, faşizme karşı mücadelede birleşik bir hattın inşa edilmesini, mevcut saldırılara karşı direnmeyi önemli ve anlamlı buluyoruz. Faşizm ile uzlaşma çizgilerinden uzak, aktif bir sokak mücadelesinin oluşturulmasında ısrarlı ve kararlı olmalıyız. İşçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin kısaca bir bütün olarak faşizmin karşısında ezilenlerin vereceği mücadele faşizmin yenilgisiyle zafere ulaşacaktır” dedi.