Emek ve Özgürlük İttifakı 'Yol Haritası'nı kitlesel açıklayacak

Emek ve Özgürlük İttifakı, 'Yol Haritası'nı en az 10 bin kişinin katılımıyla 24 Eylül'de açıklayacak.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) çağrısıyla bir araya gelen Emek Partisi (EMEP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve Emekçi Hareket Partisi’nin (EHP) oluşturduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, “Yol Haritası”nı 24 Eylül’de İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan Haliç Kongre Merkezi’nde bir deklarasyon ile açıklayacak. “Büyük Demokrasi Yürüyüşü” olarak ifade edilen bu “Yol Haritası”nın duyuru programı saat 15.30’da başlayacak. Programa HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın yanı sıra diğer siyasi partilerin genel başkanları ve parti sözcüleri, partilerin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ile Parti Meclis (PM) üyeleri de katılacak.

İttifak partileri, son 10 gündür kentte bulunan sivil toplum örgütleri, emek ve meslek örgütleri, inanç örgütleri, yöre dernekleri gibi birçok demokratik kuruma ziyaretler gerçekleştirerek bu kurumları düzenleyecekleri programa davet etti. Şu ana kadar bin kişilik davetiyenin verildiği belirtildi.

 Barış Anneleri, kadın, ekoloji, çocuk hakları örgütleri ve kentin birçok yerinde hak gasplarına karşı direnişte olan işçilere de davetiye gönderilirken, yine programın yakından takip edilmesi için yaklaşık 300’e yakın gazeteci, hukukçu ve kanaat önderinin de ziyaret edildiği öğrenildi.

Aralarında insan hakları savunucusu, yazar, aydın, akademisyen, sanatçının da olduğu 40 HDP Danışma Kurulu üyesinin de programa katılması için özel davetiye gönderildi.  Programa katılması beklenen kurul üyelerinin isimleri şöyle:  Ahmet Telli, Ahmet Türk, Akın Birdal, Ali Alfatlı, Ali Bayramoğlu, Ayşe Erzen, Ayşegül Devecioğlu, Bülent Küçük, Celil Kaya, Cihan Sincar, Erdoğan Aydın, Fatma Gök, Ferda Koç, Gençay Gürsoy, Halil Aksoy, Hamit Geylani, Hasan Cemal, Kenan Kalyon, Kerem Fırtına, Levent Köker, Mahmut Demiralp, Mehmet Altan, Meral Camcı, Mustafa Kemal Coşkun, Muzaffer Kaya, Naci Kutlay, Nizamettin Toğuç, Nurettin Sözmez, Nurten Ertuğrul, Onur Hamzaoğlu, Özgür Müftüoğlu, Rıza Türmen, Several Ballıkaya, Sevilay Çelenk, Seyfi Öngider, Sırrı Sakık, Sırrı Süreyya Önder, Süreyya Karacabey, Şebnem Oğuz, Tarık Ziya Ekinci, Veli Büyükşahin, Yavuz Önen, Zerrin Şahin Kurtoğlu.
İttifak partileri kentte örgütlü oldukları bütün ilçelerde halka “Yol Haritası”nın duyurusu için broşür dağıtıyor.
Yine ittifak güçlerinin, örgütlü oldukları ilçelerden kongre merkezine onlarca otobüs kaldıracağı ve hedefin en az 10 bin kişi olduğu vurgulandı.