Emine Şenyaşar hakkında bir soruşturma daha

Urfa’da katledilen yakınları için 541 gündür Adalet Nöbeti tutan Şenşayar ailesine bir soruşturma daha açıldı. Toplam 20 soruşturma açılırken, 4’ü dava konusu oldu.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, 9 Mart 2021’deb beri Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor.

Nöbet eyleminin 541’inci gününde anne Şenyaşar hakkında “hakaret” suçlamasıyla 15’inci soruşturma açıldı.

Emine Şenyaşar’ın adalet eyleminin 529’uncu gününde kullandığı sözler Türk yargısı tarafından “hakaret” sayıldı.

Anne Şenyaşar, soruşturma nedeniyle aile sabah saatlerinde avukatlarıyla birlikte Suruç İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek, bir kez daha ifade verdi.

Emine Şenyaşar, emniyette susma hakkını kullandı. Avukatı Nihat Çiftçi soruşturma aşamasında usulsüzlük yapıldığını belirterek, “Soruşturmalar ailenin Adalet Nöbeti’ni sekteye uğratmaya yönelik. AKP’li Yıldız yerine vekili olan avukat aranarak, ‘Suç duyurusu dilekçesi verecek misiniz?' diye sorulmuş ve dosyaya ilintilenmek istenmiştir. Bu usulsüz bir işlemdir” dedi.

Aile ifade sonrası Urfa Adliyesi önünde yeni eylem gününü başlattı.

Şenyaşar ailesi sanal medya hesabında ise şu mesajı paylaştı: "Bir anneye yapılacak en büyük kötülük evladının öldürülmesidir. Hastanede 2 evladı ve eşi katledildi. Bir oğlu da 4 yıldır tek kişilik hücrede. Adalet arayan anneye de soruşturma üzerine soruşturma açılır. Anne bugün yine emniyette, ifade veriyor."

Ferit Şenyaşar hakkında da benzer gerekçelerle yürütülen 5 soruşturma var. Anne ve oğul hakkındaki soruşturma sayısı 20’ye yükselirken, bunlardan 4’ü davaya dönüştü.