Emînî Ailesi'nin avukatı hastalık iddiasını yalanladı

Emînî’nin ailesinin avukatı, Jîna Emînî'nin sağlık sorunları olduğu için yaşamını yitirdiği iddialarını yalanladı.

İran’da işkenceyle katledilen Jîna Emîni'nin ailesini temsil eden avukatlardan Saleh Nikhbakht, Emînî’nin sağlık sorunları olduğu ve bunun ölümüne yol açmış olabileceği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyerek, "Hastalık iddiaları yalandır ve ciddiye alınmamalıdır” dedi.

İran’da birçok kişinin gözaltında hayatını kaybettiğini dile getiren avukat, “Mahkumların öldürülmesi Emînî’ye mahsus bir durum değil” dedi. Cinayetin sorumlularının yargılanacağından umutlu olmadığını söyleyen avukat, ailenin hukuk ekibinin Emînî’nin ölümüne ilişkin bir soruşturma komisyonu kurulması yönünde talepte bulunacağını aktardı.

76 KİŞİ KATLEDİLDİ, 1200 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Emînî'nin 16 Eylül’de katledilmesinden bu yana Kürt kentleri başta olmak üzere kadınların öncülüğünde düzenlenen protestolar devam ederken, Norveç’in başkenti Oslo merkezli İran İnsan Hakları (IHR) örgütü en az 76 protestocunun hayatını kaybettiğini duyurdu. Öte yandan İran polisi, 1200 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. New York merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) ise gözaltına alınanlar arasında en az 20 gazetecinin bulunduğunu kaydetti.