Eminönü ve Bakırköy’de gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla başlatılan açlık grevi ve ölüm orucu direnişlerini sahiplenmek amacıyla Eminönü ve Bakırköy’de gözaltına alınanlar tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrite karşı karşıya başlatılan açlık grevleri ve ölüm orucu direnişlerine ilişkin başlatılan eylemlerde perşembe günü Bakırköy Cezaevi önü ve cuma günü Eminönü camii önünde gözaltına alınanlar tutuklanma talebiyle Çağlayan Adliyesi’ne sevk edildi.

1., 5. ve 6. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilenler arasında tutsak annelerinin yanı sıra gazeteci Zeynep Kuray ile avukat Arzu Eylem Kayaoğlu da bulunuyor. Gözaltına alınanların hepsi, “Toplantı, yürüyüş, gösteri kanununa muhalefet’, ‘Gösterilere katılma’, ‘Suçu ve suçluyu övme’, ‘Silahlı örgüte yardım’ ile suçlanıyor.

‘TECRİDE KARŞI MÜCADELEYE DEVAM EDECEKLER’

Durumu ANF’ye değerlendiren Avukat Sinan Zincir, “Annelerin bir vicdan talebinin bir vicdan talebine tahammül edemeyenler bugün emir ve talimat altındaki savcılar Gebze ve Bakırköy cezaevi önünde bizlere öncülük eden beyaz tülbentli barış anneleri gözaltına alarak tutuklamaya sevk ederek aslında annelerden barıştan korkularını ortaya koymuşlardır. Şu an bu alanda da annelerimiz var, direnişten çıkıp geldiler. Yarın da tecride karşı mücadele etmeye devam edecekler. Tutuklamakla böyle ucuz işlerle annelerin haklı meşru talebi görmezden gelinemez. Annelerin direniş gücünü tüm dünya gördü. Bundan rahatsız oldular. Bu ramazan gününde bu anneler gününde anneler gözaltına alınıyor. Bu vicdansızlıktır. Kimsenin buna hakkı yok. Bu haksızlığa karşı hukuki tüm yolları deneyeceğiz” dedi.

TANRIKULU: ANNELERİN BU DİRENİŞİ ÇOCUKLARI İÇİNDİR

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise cezaevinde hukuk uygulansa ne açlık grevi ne ölüm orucu ne de annelerin çocuklarının yaşaması için kavga içerisinde olacağını söyledi.

"Dolayısıyla annelerin bu direnişi çocukları içindir. Annelerin bu feryadını anlamak yerine gözaltına alınmaları, dört gün gözaltında tutulmaları ve şimdi de tutuklanmaya sevk edilmeleri tümüyle hukuksuzdur” diyen Tanrıkulu Türkiye’de uzun zamandır hukuk olmadığını da sözlerine ekledi.