Erbey: Geri adım atmayacağız

Süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan tutsaklardan Serhat Erbey'in kız kardeşi Hêvîdar Erbey, "Bir adım bile geri adım atmayacağız" dedi.

Denizli T Tipi Kapalı Cezaevi'nde süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eyleminde olan Serhat Erbey'in kız kardeşi Hêvîdar Erbey, aile olarak ağabeyinin eylemiyle gurur duyduklarını söyleyerek, "Bir adım bile olsa geri adım atmayacağız. O yüzden tüm Kürtlerin de bu eylemlerin arkasında olmaları lazım" şeklinde konuştu.

PKK ve PJAK'lı tutsakların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sona ermesi talebiyle başlattıkları süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemleri devam ediyor. Türk cezaevinlerinde yaklaşık 240 tutsağın sürdürdüğü açlık grevi eylemleri her geçen gün yayılıyor. Tutsakların eylemleri 37, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in 75, Hewlêr'de Nasır Yağız'ın 62, Strasbourg’da 36 ve Galler'de İmam Şiş'in 36. gününde.

Denizli T Tipi Kapalı Cezaevi'nde süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Serhat Erbey'in kız kardeşi Hêvîdar Erbey, ANF'ye konuştu. Açlık grevinde olan ağabeyiyle en son 19 Ocak günü telefon görüşmesi yaptığını belirten Erbey, ağabeyinin kendilerine eyleminden dolayı umutlu olduğunu söylediğini kaydetti.

ONLARLA GURUR DUYUYORUZ

Ağabeyinin eylemini desteklediklerini ve her zaman arkasında olacaklarını söyleyen Erbey, şöyle konuştu: "Abim ile birlikte Lokman Sevilgen ve Ramazan Çekmen adlı tutsaklar da açlık grevine girmişler. Moral ve motivasyonlarının gayet yerinde olduğunu açık görüşe gittiğimizde gördük. Kilo kayıpları olmuş ama bu onların yüzlerindeki gülümsemeye, iradelerine ket vurmamış. Biz onlarla gurur duyuyoruz. Çünkü onlar haklı bir talebin, haklı eylemcileridir. Tecridin bir insanlık suçu olduğunu ve kesinlikle hiç kimseye uygulanmaması gerektiğini düşünüyorum. Bir halkın önderi olan Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit, aslında o halkın kendisine uygulanmış demektir. Tecridin bir an önce sona ermesi, açlık grevinde olanların ise sağ salim eski hallerine dönmelerini istiyorum."

İRADELERİNE SAYGILIYIZ

Aile olarak ağabeyinin açlık grevi talebini kendi talepleri olarak gördüklerini ifade eden Erbey, şunları vurguladı: "Abimin eylemi bizim için çok anlamlı. O ve arkadaşlarının girdikleri açlık grevi bizi her ne kadar tedirgin etse de iradeleri karşısında saygıyla eğiliyoruz. Aynı şey Leyla Güven için de geçerli. Haklılığını paylaşıyoruz. Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılıncaya kadar devam edecek olan bu eylemlerin hem destekçisi hem de sahipleneni olacağız. Bir adım bile olsa geri adım atmayacağız. O yüzden tüm Kürtlerin de bu eylemlerin arkasında olmaları lazım. Çünkü haklıyız ve kazanacağız."