'Erdoğan’a haddi bildirilmeli'

PYD Batı Bölgesi üyeleri Eli Omar, uluslararası güçler ve kurumların da Erdoğan hükümetine artık bir sınır koyması gerektiğini belirterek, “Artık hadleri bildirilmeli. Erdoğan her aklına esene yapmamalıdır” dedi.

PYD Batı Bölgesi Üyesi Faris Hallo, Erdoğan hükümetinin daha önce de belediyeleri gasp ettiğini hatırlatarak, “Biz halklar artık korkmuyoruz; Bakur’da veya Kuzey-Doğu Suriye’de Erdoğan’a diz çökmeyeceğiz” şeklinde konuştu. 

PYD Batı Bölgesi üyeleri Eli Omar ve Faris Hallo, Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerinin gasp edilerek kayyum atanmasını ANF’ye değerlendirdi.

Eli Omar: Türk devletinin Kürt düşmanlığı hastalığı var. Kürt halkının nerede bir kazanımı varsa Türk devleti oraya saldırmakta. Bakur’da seçim yapıldı ve Kürt halkı da iradesini ortaya koydu. Bir halk kendi iradesiyle birilerini seçiyorsa bütün dünyada hürmet gösterilir, çünkü demokratik bir şekilde seçilmişlerdir. Erdoğan, Kuzey-Doğu Suriye’de istediğini yapamayınca Bakurê Kurdistan’da Kürt halkının seçmiş olduğu belediye başkanları ve milletvekillerine yönelik hukuksuzluklar yapıp belediyeleri işgal ediyor. Uluslararası güçler ve kurumlar da Erdoğan hükümetine artık bir sınır koymalıdır. Diktatörlere artık hadleri bildirilmeli. Erdoğan her aklına esene yapmamalıdır; insanları katledip, şehirlerimizi yıkıp, seçtiğimiz temsilcilerimizi hukuksuz bir şekilde görevden alıyor, zindanlara atıyor.

YPG-YPJ, DAİŞ’e karşı bir başarı elde ettiğinde o rahatsız oluyor. Türk devleti, Bakur’da biber gazları, tazyikli su ve coplarla yaşlı annelerimize bile zulüm ediyor. Erdoğan, bu insanların kendi oylarıyla başa getirdiği siyasetçileri görevden alma hakkına sahip değildir. Halkımızın hiçbir şekilde buna onayı yoktur.

Faris Hallo: Eğer bir halk ben varım, var olacağım ve amacıma ulaşacağım diyorsa hiçbir güç önünde duramaz. Bundan önce de belediyelerimize saldırmıştı. Belediyeler toplumların kendi iradesi ve çalışmalarını yaptığı yerlerdir. Toplumun hizmetinde çalışmak zorundadır.

Bugün Erdoğan ve faşist sistemine karşı analarımız da direniyor. Hakikati tanımışlar. Önder Apo, ‘hakikati tanırsan yaşayabilirsin’ diyor. Onlar da hakikati gördüler ve izinden gidiyorlar. Biz halklar artık korkmuyoruz; Bakur’da veya Kuzey-Doğu Suriye’de Erdoğan’a diz çökmeyeceğiz.