Erdoğan’ın HDP tehdidi ‘yerel seçim’ hesabı mı?

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın HDP ve HDP’yi destekleyenleri hedef almasını, yerel seçim hesabı olarak değerlendirdi.

Erdoğan’ın bu Cumartesi günü AKP Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi’ne, "HDP’nin parlamentoya girmesini destekleyenler hesap verecek" tehdidinde bulunmuştu.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Ayhan Bilgen, “"İster yargılama süreçlerini ima ediyor olsun, isterse de siyasi korku yaymaya dönük bir yaklaşım olsun, bu ne siyaseten ne de hukuken kabul edilecek bir yaklaşımdır” dedi.

Bilgen, “Seçimlere giren ve 6 milyona yakın seçmenin oy verdiği bir partidir HDP. Elbette seçmen hangi beklentiyle HDP'ye destek veriyorsa, HDP de o doğrultuda çalışmalarını yürütecektir" diye ekledi.

Erdoğan’ın tehdidini Kasım ayında yapılacağı iddia edilen yerel seçimlere dönük bir ön hamle olarak değerlendiren Bilgen, şöyle konuştu: "Hem HDP ile birlikte hareket edebilecek çevrelere korku salmak hem de HDP'ye doğrudan doğruya oy verecek seçmenin tedirgin edecek yaklaşımlar sergilemektir. HDP doğru bildiği şeyleri hiçbir gerilimin ya da kamplaşmanın tarafı olmadan söyleyeme devam edecektir. HDP'nin 24 Haziran'da tüm engellemelere rağmen barajı aşmış olması bir oyunu bozmuştur. HDP'nin parlamentodaki varlığı bile ciddi bir rahatsızlık oluşturmaktadır."

Bilgen’e göre Erdoğan gündem saptırarak, özellikle ekonomi ve dış politikadaki krizi örtmeye çalışıyor: "Başka sorunları örtmenin, özellikle de ekonomi ve dış politikadaki krizi örtmenin en tehlikeli yolu daha çok hedef şaşırtmak ve toplumun tepkisinin, öfkesinin odağına HDP'yi yerleştirmektir. Bu telafisi imkansız ilişkiler içerir. Öyle küçük hesaplarla bu yöntemlere başvuruldu daha önce. Ama bu ne sorunların çözümünü kolaylaştırdı ne de sorunları ortadan kaldırdı."

BEŞTAŞ’TAN ERDOĞAN’A : SEN DE GİDECEKSİN !

Erdoğan’ın tehdidine ilişkin bir açıklama da HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş’tan geldi. Beştaş Twitter hesabında şu açıklamayı yaptı :

"Parlamentoya girsinler diye onlara destek verenler de bunun hesabını verecekler" diyen Erdoğan’a tepki gösteren Beştaş, Twitter hesabından "Senin gibiler bu halkı çok tehdit etti. Hepsi geldi geçti. Sen de gideceksin. Ama bu halk hep burada olacak" paylaşımını yaptı.