Erdoğan'ın ideolojik aygıtı Diyanet milyarlarca TL'yi ne yaptı?

Erdoğan rejiminin büyük bütçeler ayırdığı Diyanet, kendisine ayrılan 6.8 milyar TL gibi devasa bir bütçeyle yetinmeyerek, 111 milyon 988 bin ödenek üstü harcama yaptı.

Hem yurt içinde hem de yurt dışında faşist rejime hem ideolojik anlamda hem de casusluk yaparak hizmet veren Diyanet, devasa harcamalarda bulunuyor. Cumhuriyet’in haberine göre Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dev bütçesine ilişkin incelemelerde bulunan Sayıştay, yapılan hatalara karşın “gayret gösterilecek” yanıtını yeterli saydı.

ÖDENEK ÜSTÜ HARCAMA

Erdoğan rejimi, yıldan yıla Diyanet’in bütçesini arttırdı. İdeolojik bir ordu görevi gören Diyanet’e 2017 yılında ayrılan bütçe 6.8 milyar TL olarak belirlendi. Ancak bu bütçeyle de yetinmeyen Diyanet’in hem ek ödenek aldığı, hem de ödenek üstü harcama yaptığı belirtildi.

Sayıştay’ın, Diyanet’in bütçesine ilişkin raporuna dayandırılan habere göre Diyanet’e 2017 yılı içinde 6 milyar 867 milyon 117 bin TL ödenek ile yıl içinde 323 milyon 344 bin TL daha ilave ödenek verildi. Devlet bütçesinin yüzde 1’ini kullanan Diyanet, bu devasa bütçeyle de yetinmeyerek imam maaşlarını yetiştiremediği gerekçesiyle 111 milyon 988 bin TL ödenek üstü harcama kullandı.

25 MİLYARLIIK OLUMSUZLUK YA DA YOLSUZLUK

Raporda bilançodaki ‘olumsuz faaliyet’ başlığı dikkat çekiyor. Kamu bütçesinden 7.5 milyar TL harcayan Diyanet’in devletten aldığı ödeneği gelir saymamasına vurgu yapılıyor. “Geçmiş yıllar olumsuz faaliyet sonuçları” hesabında 17.6 milyar TL, bu yıl ise “dönem olumsuz faaliyet sonuçları” hesabında 7 milyar TL “zarar” görüldüğü kaydediliyor.