Erdoğan rejimi Özil’i kullandığını itiraf etti

Erdoğan yandaşı futbolcu Mesut Özil’in “Alman futbol federasyonu bana karşı ırkçılık yapıyor” çıkışının ardında Türk hükümeti çıktı.

TFF yöneticisi Servet Yardımcı “2024’ün Almanya yerine bize verileceğini düşünüyorum, Özil skandalının bize avantaj sağladığını düşünüyorum” dedi.

24 Haziran seçimleri öncesinde Erdoğan ile fotoğraf çektiren Mesut Özil geçtiğimiz Temmuz ayında Alman milli takımını bıraktığını duyurmuştu. “Erdoğan ile tekrar fotoğraf çekerim” diyen Özil, Almanya Futbol Federasyonu’nun “ırkçılık” yaptığını öne sürmüştü.

Hem Almanya hem Türkiye’de uzun bir süre gündemde kalan Özil’in istifasının arkasında AKP iktidarı çıktı. AKP rejiminin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Almanya yerine Türkiye’ye verilmesi için Özil skandalını kullandığı bizzat Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı tarafından itiraf edildi.

İngilizce yayın yapan futbol haber “Inside World Football”a konuşan Yardımcı, Özil’in tartışma yaratan istifası ardından Almanya’nın 2024 için şansının azaldığını ve bu skandaldan medet umduklarını söyledi. Yardımcı, Özil olayından sonra Türkiye’nin Almanya karşısında avantajlı konuma geldiklerini iddia etti.

2024’E EYLÜL’DE KARAR VERİLECEK!

Türkiye’nin hazırladığı dosyanın Almanya’nın hazırlığından daha fazla iyi olduğunu savunan Yardımcı devamla “UEFA’nın Almanya’dan yana karar alma ihtimalini artık düşük görüyorum” diye konuştu.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın hangi ülkede oynanacağına 27 Eylül günü İrlanda'nın başkenti Dublin'de belirlenecek. Türkiye ve Almanya’nın aday olduğu yarışta oylama için 18 ülkenin temsilcisi oy kullanacak.

Almanya’da Özil’in istifası ardından başlayan tartışmalar sırasında da Alman medyasından yapılan yorumlarda Türk hükümetinin Özil üzerinden Almanya’yı ırkçılıkla suçladığını ve bununla imajını zedelemeye çalıştığı görüşleri dile getirilmişti.

Özil Erdoğan gibi bir despot ve ırkçı liderle samimi pozlar vermesine ve 5 kez “yılın futbolcusu” seçilmesine rağmen Almanya Futbol Federasyonu (DFB)’yi ırkçılık yapmakla suçlamıştı. Ancak DFB Başkanı Reinhard Grindel Özil’in suçlamalarını kesin bir dille red etmiş, sadece Erdoğan ile çekilen fotoğraf yüzünden Özil’i eleştirdiklerini açıklamıştı.