Ereğli’de eli ve kolu olmayan tutsaklar tekli hücrelere konuldu

Ereğli Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutsakların açlık grevi devam ederken, Amad’den sürgün edilen eli, kolu veya bacağı olmayan üç hasta tutsağın tekli hücrelere konulduğu bildirildi.

Konya Ereğli Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ndeki onlarca siyasi tutsak 4 Ekim’den bu yana 10’ar günlük süresiz-dönüşümlü açlık grevi yürütüyor.

Tutsaklardan Faik Budak, Fatih Baran ve Remzi Akyürek, 16 Kasım'dan itibaren grevi süresiz-dönüşümsüz eyleme çevirdi.

Süresiz-dönüşümsüz açlık grevine üç tutsağın daha katıldığı bildirildi.

Aileleriyle telefon görüşmesi gerçekleştiren tutsakların, açlık grevine katılanların isimlerini aktardığı sırada telefonun kesildiği öğrenildi.

Daha önce de tutsaklar hak ihlallerini aktardığı sırada telefon görüşmeleri kesilmişti.

Ailesiyle telefon görüşmesi yapan tutsaklardan Mehmet İşiktaş, kesintilerin sistematik hale geldiği tepkisinde bulundu.

İşiktaş, şunları aktardı: “Baskılar ve hakaretler, cezaevini ziyaret eden milletvekili ve avukatlardan sonra daha çok artmaya başladı. Bu tecridin ve ağır baskının dışarıya duyurulmasına engel oluyorlar. Özellikle tecridin duyulmasını istemiyorlar. Tekli hücrelerde tutulmaya devam ediyoruz ve giderek bu sayı başka yerlerden yeni sürgünlerle artıyor. Amed'ten üç arkadaş daha sürgün edilip buraya getirildi. Onların bazılarının kolları ve bacakları olmamasına rağmen tekli hücrelere konuldu. Cezaevi idaresine onların tek başına temel ihtiyaçlarını gideremedikleri için üç kişilik koğuşlara konulmaları talebinde bulunduk. Ancak talebimiz reddedildi. Arkadaşlarımızla selamlaşmayı ve konuşmayı bile yasakladılar. Nefes alamıyoruz artık. Cezaevindeki bu hak ihlalleri ve ağır tecrit koşullarına karşı sürdürülen süresiz-dönüşümsüz açlık grevine üç arkadaşımız daha katıldı. Ne olursa olsun biz bu açlık grevine ve mücadelemize devam edeceğiz."

İşiktaş’ın ailesi, tutsak Mehmet İşiktaş'ın açlık grevine katılan tutukluların ismini aktaracağı sırada telefonun kesildiğini belirtti.