Ereğli’de üç tutsak daha açlık grevine katıldı

Ereğli Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde ağır tecrit koşullarına karşı başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevine üç tutsak daha katıldı.

Konya Ereğli Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ndeki onlarca siyasi tutsak 4 Ekim’de 10’ar günlük süresiz-dönüşümlü açlık grevi başlattı.

Grev 16 Kasım’dan bu yana süresiz-dönüşümsüz olarak devam ediyor.  

Tutsaklardan İbrahim Sütcü, Mehmet İşiktaş ve Dılhas Kılıçoğlu, aileleriyle yaptığı telefon görüşmesinde açlık grevine katıldıklarını duyurdu.

Mehmet İşiktaş, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde, şunları aktardı: “Buradaki hak ihlalleri ve ağır tecrit giderek daha ağırlaştı ve buna karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevimiz giderek büyüyor. Bugün ben ve diğer iki arkadaşımız Dılhas Kılıçoğlu ve İbrahim Sütcü de açlık grevine girdik. Cezaevi hiçbir şekilde taleplerimize cevap vermiyor. Hala hepimiz tekli hücrelerde tutuluyoruz. Hasta ve durumu ağır hastalar var, eli kolu olmayan arkadaşlarımız var ve tekli hücrelerde tek başlarına temel ihtiyaçlarını dahi gideremiyorlar. Havalandırma süresi çok az. Nefes alamıyoruz. Yemekler yenilmeyecek kadar çok kötü. Kendi paramızı dahi kullanamıyoruz. Kantinden yemek alınca da alacağımız şeylere sınırlama getirildi. Bu yemekler gardiyanlara aittir, siz alamazsınız diyorlar.”

İşiktaş, maruz kaldıkları baskılara ilişkin şunları ifade etti: “Kendilerinin yarattıkları bu tecride karşı başlattığımız açlık grevi direnişine karşı, ‘kendinizi aç bırakıyorsanız bırakın bize ne’ diyorlar. Birbirimizle selamlaşmamıza dahi izin vermiyorlar. Bizi tamamen hayattan izole etmeye çalışıp, irademizi kırmaya çalışıyorlar. Bu cezaevine her gün başka cezaevinden sürgünler getiriliyor ve isimlerini teyit edemiyoruz.”