Erzincan ve Tarsus’ta tutsaklara işkence

Erzincan E Tipi Kapalı Cezaevi ve Tarsus 2 Nolu T Tipi Cezaevi’ndeki tutsaklar, baskı ve şiddete maruz kaldıklarını bildirdi.

Tarsus 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi ve Erzincan E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan tutsakların aileleri, yaşanan baskılara ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi'ne başvurdu. Erzincan E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan Kahraman Aktay'ın babası Hasan Aktay, oğluyla birlikte 22 tutuklunun cezaevi yönetiminin uygulamalarına karşı açlık grevi eylemi başlattığını belirtti.

TUTSAKLAR: KAFAMIZA VE VUCUDUMUZUN HER YERİNE VURUYORLAR

Baba Aktay, İHD’ye yaptığı başvuruda 10 Mart günü gittikleri kapalı görüşte oğlunun kendisine, "Bizi sopalarla dövüyorlar. Kafamıza ve vücudumuzun her yerine vuruyorlar. Arkadaşlarım hepsi kötü durumdadır. Bizleri ajanlaştırmaya çalışıyorlar. Bu baskılardan dolayı koğuşumuzdaki 22 kişi, 2 gündür açlık grevine girdik. Baskılar son bulana kadar açlık grevimiz devam edecek" dediğini aktardı. Aktay, görüşe gittiği zaman oğlunun maruz kaldığı fiziki şiddetten kaynaklı topallayarak yürüdüğünü ifade etti.

Oğluyla en son dün telefonla görüştüğünü kaydeden baba Aktay, açlık grevi eyleminin ardından baskıların azaltıldığını ve bundan kaynaklı eylemin de sonlandırıldığını söylediğini belirtti.

TARSUS 2 NOLU’DA AYNI İŞKENCE

Tarsus 2 Nolu Tipi Kapalı Cezaevi'nin A 21 koğuşunda bulunan Bahattin Çelebi’nin ağabeyi Muzaffer Çelebi ise, kardeşiyle 7 Mart’ta cezaevinde görüştüğünü söyledi. Kardeşinin cezaevi yönetiminin kendilerine tek tip kıyafet ile baskı yaptığını kaydettiğini belirten ağabey Çelebi, “Doktora çıkarmıyorlar. Banyo yapmamız için sıcak suları kesiyorlar. Sosyal etkinliklere çıktığımız zaman coplarla şiddet uyguluyorlar. Ses çıkardığımızda akla gelmeyen küfür ve hakarette bulunuyorlar ve hücreye atmakla tehdit ediyor” dedi.