Erzurum ve Mersin'de ev baskınları, Varto'da 3 tutuklama

Erzurum ve Mersin'de yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alınırken, Varto'da gözaltına alınanlardan 3'ü tutuklandı.

Siyasi soykırım operasyonları kapsamında Mersin'de polis bugün sabah çok sayıda eve eşzamanlı baskın düzenledi. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürütmüş olduğu soruşturma kapsamında yapılan baskınlarda evler didik didik arandı. Aramalarda dijital malzemelere el konuldu. 

Yeni Yaşam gazetesi çalışanları Murat Sekvan ve Tuba  Salman ile HDP Mersin Gençlik Meclisi üyesi Rojda Salman, Diyar Turgut, Vedat Turgut, Hizbullah Ekinci ve ismi öğrenilemeyen çok sayıda genç gözaltına alındı.

Gözaltına alınan gençlerin Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğu öğrenildi.

TEKMAN'DA DA BASKINLAR

Erzurum'un Tekman ilçesinde polisler birçok eve baskın düzenledi. HDP Tekman Belediyesi Eşbaşkan Adayı Müzahit Karakuş'un evine de baskın yapan polis, HDP ilçe çalışanı Mehtap Demirkaya ve  Abdulhadin Eser'i gözaltına aldı. 

VARTO'DA 3 TUTUKLAMA

Muş'un Varto ilçesinde 9 Mart'ta yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 11 kişi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından dün akşam saatlerinde adliyeye getirildi. “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla nöbetçi hakimliğe sevk edilen 11 kişiden 8'i serbest bırakılırken, 3'ü tutuklandı. 

Tukuklanan HDP Varto İl Genel Meclis Adayı Şerafettin Öztürk, oğlu İsmet Öztürk ile Mehmet Ertaş, Muş E Tipi Cezaevi’ne götürüldü.