Esenyurt’ta seçim bürosu açılışı: Oylarımızı da vekil sayımızı da ikiye katlayacağız

Yeşil Sol Parti İstanbul İl Örgütü’nün Esenyurt’taki seçim bürosunun açılışında konuşan Pervin Buldan, “Onlara inat yeni adresimizle daha güçlü geleceğiz, daha büyüyerek geleceğiz, milyonlar İstanbul’da sel olup akacak, bu da onlara dert olacak” dedi.

Yeşiller ve Sol gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), seçim çalışmaları kapsamında İstanbul'un Esenyurt ilçesinde seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi. İlçe merkezinde yapılan açılışa, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Esengül Demir, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Çiğdem Özbaş’ın yanı sıra yüzlerce kişi katıldı.

Sık sık “Jin Jiyan azadî”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarının atıldığı açılışta . 

Konuşan HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir, “Bu, faşist rejimi yolladığımız, demokratik yaşamı kuracağımız bir seçim. Kendimize, halkımıza güveniyoruz. Bunları tarihin çöp sepetine göndereceğiz. En çok görev iktidarın en çok saldırdığı kadınlara düşüyor. Kadınların tokadı çok sert olacak. Gün faşist rejimi gönderme günü, kadın özgürlüğü gündür” dedi.

‘TEK DEVLET ANLAYIŞI KAYBEDECEK’

Yeşil Sol Parti MYK üyesi Çiğdem Özbaş ise, iktidarın 14 Mayıs seçimlerinde kaybedeceğini belirterek, “Kadınları yok sayanlara inat 14 Mayıs günü eşit temsiliyeti Meclis’e taşıyacağız. Bizim için eşitlik ve özgürlük günüdür. Biz kadınları baskılarla korkutmaya çalışanlara avucunuzu yalayın diyoruz. Biz ‘Jin jiyan azadî’ sloganıyla Newroz’a aktık Newroz’dan 1 Mayıs’a akacağız. Kendimiz ve halkımıza güveniyoruz, kazanacağız. Türkiye halkaları kazanacak tek devlet anlayışı kaybedecek. Bugün HDP’yi kapatmak isteyenler bilsinler ki Emek ve Özgürlük İttifakı ile gençlerle, kadınlarla kazanacağız” diye konuştu.  

‘İSTANBUL’A GÜVENİYORUZ’

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da, iktidarın gönderilmesi açısından 14 Mayıs seçimlerinin tarihi bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Pervin Buldan, “Bu mücadelemizi Türkiye’nin geleceğini, demokrasiyi adaleti, hukuku hakkı, özgürlükleri bu ülkeye bizler getireceğiz. HDP’yi kapatmak üzere açmış oldukları davanın sonucunu tam da seçime yakın bir tarihe bıraktılar. Ama biz halkımızı ve seçmenimizi tercihsiz ve seçeneksiz bırakacak bir parti değiliz. Öyle bir gelenekten geliyoruz ki kapatılan bütün partilerimizin yerine büyüyerek geldik güçlenerek geldik. İşte şimdi yeni bir adres belirledik. Seçimlere Yeşil Sol ile giriyoruz. Onlara inat yeni adresimizle daha güçlü geleceğiz, daha büyüyerek geleceğiz, milyonlar İstanbul’da sel olup akacak, bu da onlara dert olacak.  İstanbul’da geçen dönem aldığımız oy oranımızı ve milletvekili sayımızı ikiye üçe katlamamız gerekiyor ki bunları gelmemek üzere gönderelim. Bunun için de parlamentoya daha güçlü girmemiz gerekiyor. Yeşil Sol; Türkiye’nin bütün renkleriyle, kimlikleriyle, inançlarıyla ve sesleriyle birlikte parlamentoda büyük bir çoğunlukla halkımızı temsil etmek üzere yola çıktı. Bu yolu da 14 Mayıs’ta seçimlerde elde edeceğimiz sonuçla birlikte büyük bir değişimin anahtarı olarak bir mücadele ittifakıyla, halklarımızla, kadınlarla ve gençlerle birlikte yürümeye kararlıyız. Halkımıza güveniyoruz, İstanbul’a güveniyoruz, iyi bir sonuç alacağımızı biliyoruz” diye konuştu.