ESP'den Türk halkına: Kürt halkıyla el ele verelim

Kayyum işgalini kınayan ESP, Türk halkına da seslenerek, "Kürt halkıyla el ele vererek, Saray faşizmine karşı mücadele etmeye ve direnmeye çağırıyoruz" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Merkezi, Amed, Mardin ve Van'daki kayyum işgaline ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Kendi hukukunu tanımayı uzun zamandır bırakan Saray cuntası, ilk fırsatta halkın iradesini hiçe sayacağını bir kez daha gösterdi. Yerel seçimlerde rant ve talan sistemi çöken iktidar girdiği kriz karşısında faşist kayyum politikasına sarılıyor" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'ANCAK BİRLEŞİK MÜCADELEYLE PÜSKÜRTÜLEBİLİR'

"Saray cuntası ve faşist şef, emekçi Kürt halkımıza karşı yürüttüğü kirli savaş politikasını bir kez daha sarıldığı kayyum darbesiyle derinleştiriyor. Gasp ettiği halk iradesi karşısında 31 Mart’ta aldığı ağır yenilgiyi hazmedemeyen ve Rojava’yı işgal hayalleri şimdilik suya düşen Saray diktatörlüğü Amed, Wan ve Mardin büyükşehir belediyelerini kayyum darbesiyle işgal ediyor.

Kayyum darbesi ancak Türkiye ve Kürdistan halklarının, emekçi ve ezilenlerinin birleşik mücadelesiyle geri püskürtülebilir. Kayyum darbesi sadece Kürt halkının ve seçilmişlerinin sorunu değil, tersine Türk halkının ve emekçilerinin de sorunudur. Kürt halkının iradesinin gasp edilmesinin bir sonraki aşaması kayyum politikasının Türkiye’ye taşınması, Türk emekçilerinin iradesinin gasp edilmesidir."

'EL ELE VERELİM'

ESP, şu çağrıları dayaptı:

"Türk halkımızı Kürt halkımızla el ele vermeye, birlikte mücadele etmeye ve ortak geleceğimizi kurmak için bugün ses vermeye çağırıyoruz. 

Kayyum darbesini geri püskürtmek için tüm devrimci-demokratik kamuoyunu Saray faşizmine karşı mücadele etmeye ve direnmeye çağırıyoruz. 

Saray faşizminin kayyum darbesine karşı direnelim!"