ESP: Devrimi korumak için ve işgale karşı sokakları dolduralım

Rojava Devrimi'nin yıl dönümünü selamlayan ESP, devrimi savunmak için ve Türk işgaline karşı alanlarda direnişi büyütmeye çağırdı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Rojava Devrimi'nin yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.
"Rojava devrimimiz Ortadoğu’da bu müjdenin ilk filizi olarak bölge ve dünya halklarına umut olmaya devam ediyor" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Rojava Devrimi, emperyalist işgal ve gerici iç savaşlar karşısında kendini üçüncü bir cephe olarak örgütlemiş halkın özgürlük eylemi ve kazanımıdır. Antisömürgeci, kadın özgürlükçü, demokratik halkçı yapısıyla bölge ve dünya halklarına sömürü, savaş ve yıkımdan başka bir şey vaat etmeyen emperyalist politikalar karşısında özgür, adil, eşit bir yaşam odağıdır. Ortadoğu karanlığı içerisindeki halklara yol göstericidir" denildi.

'DEVRİMİ HEP BİRLİKTE SAVUNALIM'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:
"Faşist AKP-MHP bloku Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’ni tehdit ediyor ve yeni bir işgal saldırısına hazırlanıyor.
Rojava meclislerinde eşit temelde örgütlenen halklar, yaşamın ve savaşımın eşit gücü olan kadınlar, özsavunma ile varlığını koruyan ezilenler kazanımlarını bugüne kadar bedel ödeyerek korudu. Esad rejimine, IŞİD barbarlığına, işgalci, sömürgeci Türk devletine karşı mücadeleyle ilerledi. Büyük direnişler ve büyük bedeller ile 10. yılına giren Rojava devrimimiz buradan ileriye yürümenin imkânlarına sahiptir. Bunun için öncelikli görev bu devrimi hep birlikte savunmaktır. Yeni bir savaş konsepti ile Türkiyeli işçi ve emekçileri esir almak isteyen AKP-MHP faşist rejimine karşı durmak; sokakları, meydanları, fabrikaları, kampüsleri savaş ve işgale karşı direniş odağına çevirmek dönemin çağrısı, sömürüyü ve faşizmi kırmanın, özgürlüğü kazanmanın gereğidir.
10. yılında ölümsüzleri şahsında Rojava Devrimi'ni selamlıyor, devrimimizi işgalcilere-sömürgecilere karşı bedenimizle, eylemimizle savunmaya ve inşa etmeye devam edeceğimizi yineliyoruz."