ESP Genel Başkanı Otlu'nun duruşması 8 Kasım'da

ESP, Genel Başkanları Çiçek Otlu'nun 8 Kasım'daki duruşması için dayanışmaya çağırdı. Parti, Otlu'ya diğer tutsaklarla kucaklaştığı için hücre cezası verildiğini de açıkladı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Merkezi, Genel Başkan Çiçek Otlu'nun tutukluluğuna ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Genel Başkanımız Çiçek Otlu 22 Ağustos'tan beri tutuklu ve Sincan Hapishanesinde esaret altında tutulmaktadır. Genel Başkanımız tutuklandığı dava kapsamında 8 Kasım'da ilk duruşmasına çıkacak. Duruşma, Dersim 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 13.10 itibarıyla görülmeye başlayacak" denildi.

SİYASİ KARAR OLDUĞUNUN KANITLARI

"Biliyorduk ve görmüş olduk ki, tutuklamanın tamamen uydurma deliller ve hukuksuz gerekçelerle yapıldığı dosyanın Genel Başkanımızla ilgili bölümüne apaçık ortadadır" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şöyle devam edildi:

"Örneğin; bölgedeki çatışmada yaşamını yitiren bir kadın gerillanın cenazesi devlet kurumlarının, Ovacık Kaymakamının ve İlçe Jandarma Komutanlığının izniyle, resmi bir heyet eşliğinde alınarak adli tıbba teslim edilmesi suç sayılıp tutuklama gerekçesi yapılıyor! Buradan bir şey çıkmayacağı anlaşılmış olacak ki, son iki yıllık sosyal medya paylaşımları örgüt üyeliğine gerekçe gösteriliyor. Dolayısıyla, yargılamanın hukuki değil, siyasi bir kararla alınmış olduğu besbellidir.

Ve öğrendik ki yoldaşımıza, diğer tutsaklarla 'tokalaştığı' ve 'kucaklaştığı' gibi tam da faşistlere layık gerekçelerle hücre cezası verilmiştir. Faşizmin gerçekliğinin zindanlarda ve her yerde 'insanlığın bittiği yerde' başladığı, bu uygulamalarla kendini gösteriyor. Ancak, dayanışma, paylaşma ve yoldaşlaşma gibi insanlığa ve mücadeleye ait değerler devrimciler tarafından her şart altında savunulmuş ve yaşatılmıştır, yine öyle olacaktır.

'FAŞİST DEVLET TERÖRÜNÜN PARÇASI...'

Başkanımızın tutuklanması, partimiz kuruluşunu ilan edip faaliyete geçtiği 2010 yılından bu yana devlet güçleri tarafından kesintisizce sürdürülen komplocu saldırılardan biriydi. O gün de biliyorduk ve açıklamıştık ki, bu ne ilkti ne de son olacaktır.

Biliyoruz ki, Genel Başkanımıza  ve partili güçlerimize dönük bu komplocu tutumlar, politik İslamcı faşist iktidarın halklarımızın ve ezilenlerin sol-sosyalist, devrimci, antifaşist ve demokratik öncülerini, kurumlarını ve temsilcilerini hedef alan sivil darbeci topyekûn faşist devlet terörünün bir parçasıdır. Ezilenlerin antifaşist örgütlenmesini ve direnişini ezme, tasfiye etme saldırısıdır."

'DİRENİŞİMİZİ BİRLEŞTİRELİM'

ESP, açıklamasının sonunda şu çağrıyı yaptı: "Halklarımızı, devrimci siper yoldaşlarımızı ve dostlarımızı Genel Başkanımızı sahiplenmeye, partimizle dayanışmaya ve duruşmaya katılarak destekte bulunmaya davet ediyoruz. Yargılayanları yargılamak için, sesimizi, direnişimizi, gücümüzü birleştirelim!"