ESP Genel Başkanlığı'na Çiçek Otlu yeniden seçildi

ESP 2. Olağanüstü Kongresini gerçekleştirdi. Yapılan seçimde 4 aydır tutuklu bulunan Çiçek Otlu, yeniden Genel Başkanlığa seçildi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) bazı PM üyelerinin siyasi yasaklı olduğu iddiasıyla Yargıtay tarafından düşürülmesi nedeniyle olağanüstü kongreye gitti.

ESP Genel Merkezi'nde yapılan 2. Olağanüstü Kongre, devrim ve sosyalizm mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu ile başladı.

Sincan Kadın Kapalı Hapishanesi'nde tutsak olan ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu kongreye mesaj gönderdi.

Otlu'nun mesajı şöyle:

"Değerli yoldaşlar, sevgili kadınlar, gençler

Partimiz ESP, içinden geçtiğimiz dönem içinde bir düşman hukuku mekanizmasına dönüşen iktidar yargısı tarafından olağanüstü bir kongre yapmak durumunda bırakıldı. Bir önceki olağan kongremizde parti tüzüğümüze ve siyasi partiler yasasına uygun bir biçimde seçilen parti organlarımız, kimi yoldaşlarımızın 'siyasi yasaklı' ilan edilmesi sonucu düşürüldü, partimiz olağanüstü genel kurula zorlandı. Açık ki, bu durum yalnızca hukuksal bir süreci işletmek değil, aynı zamanda faşist politik baskıyı bir de bu vesileyle partimiz üzerinde uygulamaktır.

(…)

Ancak, bu rejime ve uygulamalarına karşı sesini yükseltenler, direnenler, sokakta olanlar da var. Barış, özgürlük, kardeşlik ve eşitlik isteyen başta HDP eş başkanlarımız... Parti yöneticilerimiz... Gazetecilerimiz... Akademisyenlerimiz... Her gün umudu sokaklara taşıyan yoldaşlarımız... Nuriye ve Semih'in direnişiyle kenetlenen ihraç edilen binlerce emekçi memur... Erkek-devlet şiddetine karşı öz savunma hakkının kullanan Yaseminler, Nevinler... Cinsiyetçi yasalara karşı sokakta geri adım atmayan kadın özgürlük hareketi... Baş eğmeyen Kürt halkı direnişin türküsünü söylüyor, umutsuzluğu kurşuna diziyor. AKP/Saray iktidarına 'İtaat etmeyeceğiz, susmayacağız' diyor. Kesin olarak bildiğimiz birşey var ki, bu savaşı AKP/Saray iktidarı ve onun devleti değil, ezilenlerin teslim alınamayan bu iradesinin kazanacağıdır.

(…)

Hepimize, özgürlük mücadelesini büyüten her bir yoldaşa kolaylıklar diliyor, yolumuz açık olsun diyorum. Kongre iradesiyle dönemin görevlerini omuzlayacak Parti Meclisimize üstün başarılar diliyor, yeniden sokaklarda buluşacağımıza olan inancımla tüm yoldaşları bir kez daha sevgiyle, özlemle selamlıyorum."

Mesajın okunmasının ardından seçime geçildi. Yapılan seçimde ESP Genel Başkanlığına 22 Ağustos 2017 tarihinden beri tutuklu bulunan Çiçek Otlu yeniden seçildi.

Yapılan seçimde aynı zamanda Parti Meclisi (PM) üyeleri de belirlendi. Yeni PM üyeleri yaptıkları ilk toplantısıyla da Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini belirledi.