ESP gözaltılara karşı sokağa çağırdı

ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, partilerine dönük bugünkü gözaltılara karşı sokakta direnmeye çağırdı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, Eş Genel Başkan Özlem Gümüştaş, Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) Sözcüsü Hatice Deniz Aktaş ile Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. 

'KADINLAR TESLİM ALINMAK İSTENİYOR'

Taşkıran, Medya Haber'e yaptığı açıklamada, "Bu operasyon özgür kadın kimliğine yönelik bir saldırıdır. Kendi emeğiyle yaşamak isteyen kadınlara yönelik bir operasyon" diye belirtti.

Suruç Katliamı’nın yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen anma etkinlikleri ve Pınar Gültekin’in katledilmesine karşı gerçekleştirilen protesto eylemlerinde kadınlara yönelik polis saldırılarını hatırlatan Taşkıran, “Bu kadınları teslim alma politikalarıdır, gözaltı ve tutuklamalarla, ideolojik saldırılarla teslim alma politikalarıdır. Bu politikalara kim itiraz ediyorsa, hızla bu kesimlere yönelim oluyor. SKM’ye de yönelim bu nedenledir. Bunu TJA’lı arkadaşlarımıza, HDP Kadın Meclis üyesi arkadaşlarımıza dönük saldırılarda da gördük” diye konuştu. 

'SOKAĞA ÇAĞIRIYORUZ'

Taşkıran, gözaltılara karşı kadınlara çağrı yaparak, "Tepkiler var, bu tepkileri sokakta göstermeye çağırıyoruz. Hep söyledik; kadınlar birlikte güçlü. Bunu yaşamın her alanında örgütlemeye devam edeceğiz. Saldırılara karşı direnme, onurlu özgür bir gelecek için sokakta olmaya çağırıyoruz” dedi.