ESP: Suruç'ta ölümsüzleşenleri sokaklarda sahiplenelim

Suruç'ta katledilen gençleri anan ESP, "33 düş yolcusu AKP-IŞİD iş birliği ile katledildi. Ölümsüzleşenleri mezar başlarında, sokaklarda sahiplenelim" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Merkezi, Suruç Katliamı'nın yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.
"33 düş yolcusu AKP-IŞİD iş birliği ile katledildi, onlarcası yaralandı" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Türkiye ve Kürdistan işçi sınıfı ve ezilenlerinin yakınlaşmasından ve daha da ilerisi ortak mücadelede buluşmasından korkan faşist rejim tek bir amaca kilitlenmişti; Gezi’nin çocukları Kobanê halkıyla buluşmamalıydı. Bu nedenle 20 Temmuz sabahı Suruç Amara Kültür Merkezi’nde IŞİD eliyle gerçekleştirdiği katliamda 33 düş yolcusunu aramızdan aldı" denildi.

'DOĞRUDAN DEVLETİN PLANLADIĞI KATLİAM'

"Doğrudan devletin planladığı bir katliamdır" diyen ESP, şunları da kaydetti:

"19 Temmuz’da, Rojava devriminin yıl dönümünde heybelerinde umut taşıyarak yola çıkan SGDF ve onun çağrısına kulak veren onlarca kişi defalarca yollarda durduruldu, kimlik kontrollerine tabi tutuldu ve Suruç’a gidişleri engellenmeye çalışıldı. Canlı bomba ise elini kolunu sallayarak Suruç’ta keşif yaptı. Katliamın bir gece öncesine gözaltına alındığı halde serbest bırakıldı. Devlet tüm imkanlarını IŞİD’e sunmuştu.
5. yılında başta Suruç olmak üzere Amed, Ankara, Havalimanı, Sultanahmet, Reyhanlı, Antep, Reina, Çorlu katliamlarının aydınlatılması için mücadele etmeye devam edeceğiz.

'DÜŞLERİ YARIM KALMAYACAK'

Suruç'ta katledilen 33 düş yolcusunu Türkiye ve Kürdistan'ın dört bir yanında anıyor, adalet mücadelesini yükseltiyoruz. İşçi sınıfı ve ezilenleri Suruç'ta ölümsüzleşenlerimizi mezar başlarında, alanlarda ve sokaklarda sahiplenmeye çağırıyoruz."
ESP, açıklamasının sonunda "Hiçbir düş yarım kalmayacak" mesajını verdi.