ESP: Suruç'un katili Türk devletidir

ESP, Suruç şehitlerini anarak, "Katliamın planlayıcıları ve failleri, Türk devletinin beslediği cihatçı çetelerdir. Suruç’un katili faşist Saray rejimidir" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Faşist rejim tek bir amaca kilitlenmişti; Gezi’nin çocuklarını Kobanê halkıyla buluşturmamak. Bu nedenle 20 Temmuz sabahı Suruç Amara Kültür Merkezi’nde MİT-IŞİD eliyle gerçekleştirdiği katliamla 33 düş yolcusunu aramızdan aldı" denildi.

Açıklamada şunlar da ifade edildi:

"Canlı bomba elini kolunu sallayarak bu katliamı yaptı. Ve bu bomba ile aynı kafileden olan başkaları katliamlara devam etti. Devlet tüm imkânlarını IŞİD’e sunmuştu. Aynı zihniyet katliam davasında da sürdü. Sanık sandalyesine tek kişi oturtulmazken, katliam sanığı hakkında konuşan aileler, yaralılar ve avukatlar hakkında tehdit ve hakaretten soruşturma açıldı. Katliamın tek sanığı Yakup Şahin yargı zırhıyla korundu. Katliamın aranan sanığı İlhami Bali’nin bir devlet hastanesinde tedavi gördüğü belgelendi, İdlib’de olduğu açıklandı. Katliamın planlayıcısı Mahir El Agal’ın Suriye’de TSK ve cihatçı çetelerinin himayesindeki bölgede öldürüldüğü ve üzerinde devletin kurumlarının verdiği sahte kimliği olduğu belgelendi.

Katliamın planlayıcıları ve failleri, Türk devletinin sömürgeci işgal ile yerleşmeye çalıştığı Suriye’de beslediği cihatçı çetelerdir. Suruç’un katili faşist Saray rejimidir.

Suruç’un faili 400 sandalye için katliam politikasını devreye sokan; beka sorununu aşmak için sınırın iki yakasında halklarımızın kanını akıtan AKP-MHP faşist iktidarıdır.

Türkiye ve Kürdistan işçi ve emekçilerini Suruç’ta ölümsüzleşenlerimizi mezar başlarında, alanlarda ve sokaklarda sahiplenmeye çağırıyoruz."